.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΕΚ !!!

ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ
Μετά τις 30/6/2020 οι οφειλές δανειοληπτών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας θα καταλογισθούν στις ΔΟΥ !!!



Παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου προκειμένου 50.000 δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ να προβούν σε ρύθμιση των οφειλών τους δίνει υπουργική απόφαση μετά την απροθυμία της πλειοψηφίας να προσέλθει προκειμένου με ευνοϊκούς όρους να ρυθμίσει τα χρέη του.

Η νέα διοίκηση του ΟΑΕΔ έλαβε πρόσφατα απόφαση να μην εφαρμόσει την υπουργική απόφαση του 2018 για τον καταλογισμό οφειλών μέσω ΔΟΥ σε βάρος δανειοληπτών του τέως ΟΕΚ, ενώ προειδοποιεί ότι μετά το πέρας της προθεσμίας, ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στον καταλογισμό οφειλών μέσω ΔΟΥ σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών του τέως ΟΕΚ.

Για τους δικαιούχους που έχουν ζητήσει την υπαγωγή τους στις διατάξεις του ν. 3869/2010 ή έχουν υπαχθεί ήδη σε αυτές, προβλέπεται ο σχεδιασμός και η έκδοση, από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, εγγράφου πρότασης για την υπαγωγή τους στις ευεργετικές ρυθμίσεις των νέων δόσεων.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν παραιτηθεί, τότε το δικαίωμα ένταξής του στις ρυθμίσεις της ΥΑ δεν χάνεται, αλλά τελεί σε εκκρεμότητα μέχρι τυχόν παραίτηση του αιτούντος από το δικόγραφο, ανεξαρτήτως της λήξης της προθεσμίας της ΥΑ.

Όταν ο δικαιούχος επιλέξει να μην παραιτηθεί τελικά, το έγγραφο πρότασης υπαγωγής στις ρυθμίσεις υπό την ανωτέρω αναβλητική αίρεση, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον δικαιούχο ενώπιον του δικαστηρίου ως αποδεικτικό έγγραφο, προκειμένου να συνεκτιμηθεί από το Δικαστήριο και τυχόν να υιοθετηθεί από την εκδοθησόμενη δικαστική απόφαση.

Στην περίπτωση ύπαρξης πρωτόδικης και μη τελεσίδικης απόφασης, κατά της οποίας έχει ασκηθεί έφεση, η οποία δεν έχει συζητηθεί ακόμη είναι δυνατό να εφαρμοσθεί η ΥΑ και ο δικαιούχος να λάβει έγγραφο πρότασης ένταξης στις ρυθμίσεις υπό την ίδια ακριβώς αναβλητική αίρεση παραίτησης από την αίτηση του Ν. 3869/2010. Όταν υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση εφαρμόζεται κανονικά και δεν τίθεται θέμα υπαγωγής στις ρυθμίσεις.


ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates