.

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ;;; ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ ΣΕ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΧΡΕΗ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ !!!

ΦΟΥΣΚΑ ΓΙΓΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Τα χρέη τους ξεπέρασαν συνολικά το 2019 τα 14 τρις δολάρια !!!




Στο επίπεδο-ρεκόρ των 14,15 τρισ. δολ. διαμορφώθηκαν τα συνολικά χρέη των αμερικανικών νοικοκυριών, ιδίως λόγω της αύξησης των χρεών από στεγαστικά δάνεια.

Τα χρέη των Αμερικανών αυξήθηκαν κατά 601 δισ. δολ. το 2019, εκ των οποίων τα 433 δισ. δολ. χορηγήθηκαν ως στεγαστικά δάνεια, σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). Τα δάνεια για αγορά αυτοκινήτου και οι ανεξόφλητες οφειλές για πιστωτικές κάρτες αυξήθηκαν κατά 57 δισ. πέρυσι σε σχέση με το 2018. Τα δάνεια για αγορά αυτοκινήτου αυξάνονται σταθερά τα τελευταία 35 τρίμηνα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Fed. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει καθυστερήσει η αποπληρωμή του 5% αυτών των δανείων, ξεπερνώντας δηλαδή τις 90 ημέρες.

Οσον αφορά τις πιστωτικές κάρτες, το ποσό ενισχύθηκε ραγδαία το τέταρτο τρίμηνο λόγω των αυξημένων αγορών κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο. Ωστόσο, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ταχύτατη αύξηση του χρέους για πιστωτικές κάρτες είναι ασυνήθιστη.

«Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι από το 2016 αυξάνονται συνεχώς οι εκκρεμείς οφειλές για πιστωτικές κάρτες, ιδίως μεταξύ νέων δανειστών», ανακοίνωσε χθες ο Ουίλμπερτ βαν ντερ Κλάου, αντιπρόεδρος της Fed στη Νέα Υόρκη. Το συνολικό χρέος των Αμερικανών μεταξύ 18 και 29 ετών ανήλθε στο επίπεδο-ρεκόρ του 1,04 τρισ. δολ. Συγκεκριμένα, το ύψος των στεγαστικών δανείων, που έλαβε η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από το τρίτο τρίμηνο του 2007.

Τα φοιτητικά δάνεια αυξήθηκαν σε 1,51 τρισ. δολ. από 1,46 τρισ. δολ. το 2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed, τα 100 δισ. δολ. από το χρέος των φοιτητικών δανείων είναι στο όνομα Αμερικανών άνω των 60.

Σημειώνεται ότι ένας στους εννέα οφειλέτες έχει καθυστερήσει σημαντικά, δηλαδή περισσότερο από 90 ημέρες, να αποπληρώσει το χρέος για φοιτητικό δάνειο. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερο, διότι μεγάλο μέρος των φοιτητικών δανείων έχει τεθεί σε αναστολή αποπληρωμής. Συνεπώς, όταν λήξει η περίοδος αναστολής, το ποσοστό καθυστέρησης αποπληρωμής ενδέχεται να διπλασιαστεί, σύμφωνα με την έκθεση της Fed.

«Οταν η οικονομία είναι ισχυρή, συνήθως δεν το περιμένει κανείς, εκτός εάν η τράπεζα αλλάξει τις προϋποθέσεις δανεισμού», όπως σημείωσε ο Ουίλμπερτ βαν ντερ Κλάου, αναφερόμενος στην καθυστέρηση αποπληρωμής των νέων δανειοληπτών. «Ο λόγος θα μπορούσε επίσης να είναι ότι η οικονομία είναι γενικά πολύ ισχυρή, αλλά υπάρχουν ορισμένες μικρότερες ομάδες, και ίσως συγκεκριμένα νέοι άνθρωποι, που δεν επωφελούνται ιδιαίτερα από αυτό», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates