.

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΜΕ ΤΟ 80% ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ Η ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΤΩΝ 7 ΔΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στεγαστικά δάνεια, κυρίως, θα ενταχθούν στην τιτλοποίηση των 7 δισ. ευρώ που προγραμματίζει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, στοχεύοντας στην πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της από τα κόκκινα στεγαστικά, που με βάση τα στοιχεία του εννεαμήνου του 2019 ανέρχονται σε 6,7 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα είναι στη διαδικασία καθορισμού της σύνθεσης του χαρτοφυλακίου που θα τιτλοποιηθεί και, όπως δήλωσε χθες σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της ΕΤΕ Παύλος Μυλωνάς, εξετάζεται το 80% των δανείων της τιτλοποίησης να είναι στεγαστικά δάνεια. Η λύση αυτή προκρίνεται με δεδομένο ότι οι προβλέψεις της τράπεζας για τη συγκεκριμένη κατηγορία δανείων θα ανέλθουν κοντά στο 40%, περιορίζοντας έτσι το ύψος της εκτιμώμενης ζημίας. Αν και ο κ. Μυλωνάς δεν προσδιόρισε το ύψος της ζημίας που θα προκύψει από την τιτλοποίηση, εξήγησε ότι αυτή θα καλυφθεί από την κερδοφορία του ομίλου και τα έσοδα που θα αποκομίσει ο όμιλος από την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, για την οποία, οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται στα τέλη Φεβρουαρίου.

«Αγκάθι» παραμένει επίσης το κατά πόσον τo πιο «καλό» τμήμα του ομολόγου (senior note) που θα εκδοθεί στο πλαίσιο της τιτλοποίησης θα θεωρηθεί από τον επόπτη, δηλαδή τον SSM, ως «ελεύθερο» πρόσθετων εγγυήσεων.


ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates