.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

ΕΝΤΟΛΗ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ Ή ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

 



Από την 1η Ιουνίου ξεκινάει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός μαζί με τον πτωχευτικό κώδικα. «Όποιος δεν ρυθμίζει, πτωχεύει» είναι το motto που χρησιμοποιούσαν οι Θεσμοί.

Και τα εγγυημένα δάνεια στον εξωδικαστικό – Απορρίφθηκε αντίθετο αίτημα των τραπεζών

Εν τω μεταξύ μέσα στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού εντάσσονται και τα εγγυημένα δάνεια των τραπεζών, παρά το γεγονός πως οι τράπεζες ζήτησαν από τη κυβέρνηση αλλαγή της νομοθεσίας για αυτά, δηλαδή να μην μπορούν αυτά να κουρεύονται και να ρυθμίζονται.

Ωστόσο η κυβέρνηση αρνήθηκε κατηγορηματικά την πρόταση των τραπεζών και σημείωσε πως ιδιαίτερα για τις μικρές επιχειρήσεις τα δάνεια αυτά θα μπορέσουν να εισέλθουν στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ιδιαίτερα αν οι επιχειρήσεις έχουν και χρέη προς το Δημόσιο.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη έχει δύο μεγάλες διαβαθμίσεις:


Α. Τη συμφωνία των οφειλετών με τους ιδιώτες πιστωτές. Αυτή διενεργείται εφόσον υπάρξει πλειοψηφία πιστωτών που να τη θέλει. Αν δηλαδή οι πιστωτές που διατηρούν την πλειοψηφία του χρέους αποδεχτούν τότε όλοι υποχρεωτικά αποδέχονται.

Β. Τη συμφωνία των οφειλετών με το Δημόσιο για το οποίο εφόσον υπάρχουν προϋποθέσεις θα επιτευχθεί. Και εδώ προβλέπεται η διαδικασία της πλειοψηφίας, όμως αυτή έχει τυπικό χαρακτήρα.

O εξωδικαστικός συμβιβασμός θα διενεργείται μέσω ενός αλγορίθμου ο οποίος θα επιτρέψει μια δίκαιη λύση για οφειλέτες και πιστωτές, αναλόγως του χρέους και των περιουσιακών και εισοδηματικών κριτηρίων του οφειλέτη. Η μεγάλη περιουσία του οφειλέτη οδηγεί σε έναν συμβιβασμό οποίος θα απαιτήσει την κάλυψη μεγάλου τμήματος του χρέους.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός προβλέπει και κούρεμα χρεών σε ορισμένες περιπτώσεις και χαμηλές μαρκοχρόνιες δόσεις.

Ωστόσο η τήρησή του και η εξόφληση δι’ αυτής των υποχρεώσεων δεν αποτελεί απλή υπόθεση.

ΠΗΓΗ

mononews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates