.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

ΚΥΜΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ !!!

 

Του Γεώργιου Αν. Νικολακόπουλου,
δικηγόρος

 
Τα funds που αγόρασαν τα δάνεια πλήρωσαν ένα μικρό ποσό της αξίας της οφειλής και ο δανειολήπτης δεν είχε δικαίωμα να επωφεληθεί από ένα τέτοιο σημαντικό κούρεμα!

Η αναστολή των εκτελέσεων -πλειστηριασμών λόγω της πανδημίας έφτασε στο τέλος στις 6 Απριλίου του τρέχοντος έτους και οι τράπεζες και οι νέοι ιδιοκτήτες των χαρτοφυλακίων δανείων ετοιμάζονται για χιλιάδες πλειστηριασμούς, ακόμη και πρώτης κατοικίας!

Ειδικότερα, η προστασία της πρώτης κατοικίας έως 31 Μαΐου έχει σωρευτικά πολλές προϋποθέσεις και αφορά αποκλειστικά τους πληγέντες οικονομικά από την πανδημία. Συνεπώς, λ.χ. ένας χαμηλοσυνταξιούχος ο οποίος δεν είχε μείωση εισοδήματος λόγω των διατάξεων για τον περιορισμό της μετάδοσης του covid-19, δεν έχει προστασία από πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του!

Παράλληλα, η κατάργηση του νόμου Κατσέλη και η συνταγματικά αίολη “επιτάχυνση” της διαδικασίας των εκκρεμών υποθέσεων του εν λόγω νόμου, σε συνδυασμό με το νέο ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο του νέου πτωχευτικού κώδικα, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα έξαρσης των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών από τον Ιούνιο!


Είναι πράγματι άδικο, με άλλοθι την αντιμετώπιση των λεγομένων στρατηγικών κακοπληρωτών, να ξεσπιτωθούν δανειολήπτες, οι οποίοι έχουν πραγματική αδυναμία πληρωμών και έχουν πληρώσει μεγάλα χρηματικά ποσά – πολλές φορές και πολύ μεγαλύτερα του εκταμιευθέντος δανείου! Μάλιστα, η αναλγησία του νομοθετικού πλαισίου κορυφώνεται όταν αναλογιστούμε, ότι τα funds που αγόρασαν τα δάνεια πλήρωσαν ένα μικρό ποσό της αξίας της οφειλής και ο δανειολήπτης δεν είχε δικαίωμα να επωφεληθεί από ένα τέτοιο σημαντικό κούρεμα!


πηγη
dikastiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates