.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

ΣΑΓΚΑΗ: ΟΥΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΟΜΙΚΡΟΝ !!!

 



Αναζητώντας έναν τρόπο για να αποφύγουν τις καθυστερήσεις που προκαλούνται από την Covid-19 στην Κίνα, τα πλοία κατευθύνονται στη Shanghai, προκαλώντας αυξημένη συμφόρηση στο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ναυτιλιακές εταιρείες κάνουν την αλλαγή για να αποφύγουν τις καθυστερήσεις στο κοντινό Ningbo, το οποίο ανέστειλε κάποιες μεταφορικές υπηρεσίες με φορτηγά κοντά στο λιμάνι, μετά το ξέσπασμα της Covid-19, σύμφωνα με μεταφορείς και ειδικούς. Τα πλοία αλλάζουν επίσης πορεία, προς το Xiamen στο νότο, σύμφωνα με τα ναυτιλιακά στοιχεία του Bloomberg.

Αυτές οι αλλαγές δρομολογίων αυξάνουν το νέο κύμα συμφόρησης που αντιμετωπίζουν τα λιμάνια της Κίνας, καθώς όλο και περισσότερες πόλεις αντιμετωπίζουν κρούσματα Covid. Τα αυστηρά τεστ εργαζομένων και φορτηγατζήδων ενόψει των διακοπών του Σεληνιακού Νέου Έτους στο τέλος αυτού του μήνα δυσκολεύουν περαιτέρω τις ήδη φορτωμένες με δυσκολίες αλυσίδες εφοδιασμού καθώς η πανδημία πλησιάζει στην τρίτη χρονιά της.



Στον τεχνολογικό κόμβο της χώρας, τη Shenzhen στο νότο, τα τεστ σε κατοίκους και φορτηγατζήδες οδηγούν σε ουρά πλοίων στο λιμάνι. Αυτό έκανε τον τερματικό σταθμό Shekou να αρχίσει να περιορίζει την αποδοχή εμπορευμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι από την Παρασκευή τα γεμάτα εμπορευματοκιβώτια μπορούν να μεταφερθούν με φορτηγά τρεις ημέρες πριν από την άφιξη των πλοίων, δήλωσε ο χειριστής του τερματικού σταθμού την Τρίτη.

Εν τω μεταξύ, η πόλη Tianjin της βόρειας Κίνας έδωσε εντολή τους εργαζόμενους να κάνουν διάλειμμα για τεστ Covid καθώς οι αξιωματούχοι προσπαθούν να περιορίσουν την παραλλαγή Ομικρον. Η χωρητικότητα φορτηγών εκτιμάται ότι είναι στο μισό των κανονικών επιπέδων και οι οδηγοί πρέπει να ελέγχονται καθημερινά πριν μπουν στο λιμάνι, δήλωσε ο Alex Hersham, Διευθύνων Σύμβουλος της υπηρεσίας διακίνησης εμπορευμάτων Zencargo.

Ο κορωνοϊός έχει πλέον εξαπλωθεί στο λιμάνι του Dalian, καθώς δύο άτομα που ταξίδεψαν εκεί από την Tianjin επιβεβαίωσαν ότι έχουν την παραλλαγή Ομικρον. Η εισροή πλοίων στη Shanghai έχει καθυστερήσει τα δρομολόγια των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατά περίπου μία εβδομάδα, ανέφεραν οι μεταφορείς. Αυτές οι καθυστερήσεις μπορεί επίσης να εξαπλωθούν στις εισόδους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όπου ήδη διαπιστώνονται, πρόσθεσαν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates