.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Ο ΔΟΥΖΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΤΟΝ "ΚΑΡΦΩΣΕ" ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ !!!

 



Ο Δουζόγλου και η μυστική επιστολή στην Αρχή για το ξέπλυμα

Από το mononews.gr


Την ώρα που κάποιοι επαναφέρουν στη δημοσιότητα τον επιχειρηματία από τη Βενεζουέλα Θεόδωρο Δουζόγλου, εξαιτίας του γεγονότος ότι εγκρίθηκαν κάποιες εργασίες στο ξενοδοχείο Πεντελικό, που έχει αγοράσει προ 5ετίας αλλά παραμένει ερμητικά κλειστό, στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, υπάρχει έντονη κινητοποίηση.

Στα χέρια της η επιτροπή ΥΠΟ τον έμπειρο εισαγγελέα Χαράλαμπο Βουρλιώτη, που ερευνά τα χρήματα που έφερε επί ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δουζόγλου στην Ελλάδα, υπάρχει μια επιστολή τράπεζας εκ των 4 συστημικών.

Ο υπεύθυνος κανονιστικής συμμόρφωσης του τραπεζικού ιδρύματος έστειλε στην Αρχή, ως όφειλε, μια αναφορά ύποπτων συναλλαγών 36 σελίδων με πλήθος επισημάνσεων για τον κ. Δουζόγλου, την οικογένεια του και τους συνεργάτες του.

Στην αναφορά , που είναι σε γνώση του mononews.gr, μεταξύ άλλων αναφερόταν πως:

«στους λογαριασμούς των εταιρειών συμφερόντων της οικογενείας Δουζόγλου έχουν εισρεύσει καθ’ όλη την διάρκεια της σχέσης τους με την τράπεζα κεφάλαια σημαντικού ύψους, άνω των €50.000.000, από τράπεζες του εξωτερικού τα οποία επενδύονται σε ακίνητα κυρίως μέσω πλειστηριασμών, ενώ η προέλευση αυτών δεν μπορεί να γίνει σαφής».

Ακόμη, αποκαλυπτόταν πως «εταιρείες του ομίλου έχουν αιτηθεί χρηματοδότηση αγοράς ακινήτων, συνολικού ποσού €19.500.000».

Αλλά η εν λόγω αναφορά δεν στεκόταν εκεί.

Υπογράμμιζε, μεταξύ άλλων, δύο ακόμη σημεία που κατά το τραπεζικό στέλεχος φέρεται να έχριζαν περαιτέρω διερεύνησης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «μετά από αναζήτηση στην βάση δεδομένων ICIJ Offshore Leaks του International Consortium of Investigative Journalist, βρέθηκαν καταχωρήσεις για πλήθος εταιρειών οι επωνυμίες των οποίων ομοιάζουν με αυτές κάποιων εκ των νομικών προσώπων του ομίλου Δουζόγλου, χωρίς να μπορεί να γίνει ταυτοποίηση.

Επισημαίνεται ωστόσο ότι βρέθηκαν καταχωρήσεις στα Panama Papers για τις εταιρείες CORPORACION CANAIMA BUSINESS COMPANY LTD και ORINOKO BUSINESS COMPANY LTD, που ομοιάζουν με αυτές των ΟΡΙΝΟΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και CANAIMA ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, οι οποίες έχουν καταχωρημένο ως director το ίδιο φυσικό πρόσωπο, ονόματι Hernandez Santiago Federico G.

Σχετικά με τον Hernandez Santiago Federico G, βρέθηκε καταχώρηση στην διεθνή βάση δεδομένων World Compliance, σύμφωνα με την οποία φυσικό πρόσωπο, ονόματι Federico Hernandez, καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους το 2010, καθώς χρησιμοποιούσε εταιρείες για να αποκρύψει την κυριότητά του σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, αποκρύπτοντας τελικά $8.800.000 από την φορολογική Αρχή των ΗΠΑ».

Ακόμη, το ίδιο τραπεζικό στέλεχος σημείωνε πως «σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δουζόγλου Θεόδωρος φαίνεται να συνδέεται, χωρίς να μπορεί να επιβεβαιωθεί, με τις εταιρείες Importacion Americana D CA (λιανικό και χονδρικό εμπόριο τροφίμων), Importadora Americana Duzoglu CA και την Representaciones Imarla CA, η οποία φαίνεται να ανήκει στην Importacion Americana D CΑ, την Importacion Americana CA-IMAR CA και την IMAR – CARACAS.

Η πλειοψηφία αυτών φαίνεται να δραστηριοποιείται στο εμπόριο τροφίμων, κλάδος ο οποίος φαίνεται να ελέγχεται από το Υπουργείο Τροφίμων της Βενεζουέλας, τόσο ως προς τις εισαγωγές αλλά και ως προς την διανομή των τροφίμων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Ιανουάριο του 2018, επιβλήθηκαν κυρώσεις από τον OFAC σε κυβερνητικά στελέχη της Βενεζουέλας, σχετικά με λαθρεμπόριο τροφίμων, ενώ μεταξύ αυτών είναι και ο Rodolfo Marco Torres, ο οποίος έχει διατελέσει Υπουργός Τροφίμων.

Ο τελευταίος ο οποίος είναι απόστρατος στρατηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και έχει αναλάβει διάφορες υψηλόβαθμες κυβερνητικές θέσεις (Petroleos de Venezυela SA, Banco de Venezuela κ.λπ.), σύμφωνα με ανάρτηση στο διαδίκτυο, είχε συναντηθεί το 2014, περίοδο κατά την οποία ήταν Υπουργός Τροφίμων, με στελέχη της Importacion Americana D CΑ, που όπως προαναφέρεται φαίνεται να συνδέεται με τον Θεόδωρο Δουζόγλου»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates