.

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Ο ΜΥΛΩΝΑΣ, Η ΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

 


Τι γράφει σχετικά το insider.gr


Άκουσα μετά μεγίστης προσοχής τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, βουλευτή Ροδόπης της Ν.Δ. και πρώην υπουργό Εσωτερικών, Μεταφορών και Παιδείας, χθες στο Open να περιγράφει πως οι παλιννοστούντες Πόντιοι δέχθηκαν πυρ ομαδόν από την Εθνική Τράπεζα με χιλιάδες απειλητικές επιστολές και υβριστικά (όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης) τηλεφωνήματα γιατί δεν αποπληρώνουν τα δάνειά τους.

Βεβαίως ο κ. Μυλωνάς CEO της Εθνικής, με την κοινωνικότητα και την ευαισθησία που τον διακρίνει αλλά κυρίως με το πολιτικό του αισθητήριο μάλλον δεν μπήκε στον κόπο νωρίτερα και πριν δημιουργηθεί το θέμα, να διαχωρίσει από το σωρό, τα δάνεια των παλιννοστούντων με οποιοδήποτε τρόπο…

Επί της ουσίας, προφανώς και οι παραπάνω δανειολήπτες είναι αυτό που λέμε "κόκκινοι" οφειλέτες. Και όπως όλοι οι οφειλέτες πρέπει να πληρώσουν και αυτοί. Τούτο σκέφθηκε ο κ. Μυλωνάς - εφαρμοσμένα μαθηματικά- και μιας και το Δημόσιο έχει εξηγήσει σε όλες τις τράπεζες πως τα δάνεια με την εγγύησή του, τα πιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να τα εισπράξουν με κάθε δυνατό τρόπο από τους δανειολήπτες, αποφάσισε ο ίδιος, οι υπηρεσίες του, οι υπηρεσίες τους και ο ίδιος.... τη γνωστή πολιτική του όλα σ' έναν κουβά.

Ασφαλώς έχοντας συγγενέψει κάποια στιγμή στη ζωή του με την οικογένεια Τσάτσου θα έπρεπε να έχει διδαχθεί δυό σταγόνες ιστορίας, όμως... δεν. Και στον ΟΟΣΑ τέτοια δεν έχει. Επομένως βουρ στον πατσά.

Δυστυχώς γι' αυτόν υπάρχουν οι πολιτικοί και η πολιτική. Ετσι λοιπόν οι παλιννοστούντες Πόντιοι που ενισχύουν τον πληθυσμό της Θράκης αποτελούν μια ξεχωριστή πληθυσμιακή ομάδα. Το γιατί, μια και έδειξε ανιστόρητος, ας το αναζητήσει στην wikipedia. Τώρα πάντως ο κ. Μυλωνάς το εμπέδωσε μιας και το Υπουργείο Οικονομικών έλαβε τις μέριμνές του να αποπληρώσει την Εθνική και να εντάξει το χρέος των Ποντίων στις 120 πιθανόν και στις 240 δόσεις στον εθνικό προϋπολογισμό.

Θα μου πείτε βέβαια πως με την εξέλιξη αυτήν, ο κ. Μυλωνάς έκλεισε κάποιες κόκκινες τρύπες. Εγώ θα σας απαντήσω πως πέτυχε να εκτεθεί στα μάτια της ιστορίας και της πολιτικής αλλά κυρίως των πολιτικών. Και μπορεί αυτό να μην λέει κάτι άμεσα αλλά μπορεί να πει στο μέλλον… Γιατί ο Κεντρικός του έχει μέχρι τώρα πολύ συμπαρασταθεί, αλλά οι αγάπες του Κεντρικού για πάντα δεν κρατούν, όπως έχει δείξει η ιστορία την οποία ο κ. Μυλωνάς είτε δεν γνωρίζει είτε αν την γνωρίζει προτιμά να κάνει πως την αγνοεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates