.

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ;;;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΙΚ
Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για το αν «έρχονται» ευνοϊκές χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και για το αν αληθεύει η πληροφορία περί κρατικοποίησης των τραπεζών.



Αναλυτικά η ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου:

Αναγνώστες της εφημερίδας «Παρασκήνιο», διάβασαν το συνημμένο (δείτε εδώ:karfitsa.gr) ρεπορτάζ που παρουσίαζε τα «σενάρια κρατικοποίησης των τραπεζών», το οποίο μεταξύ των άλλων αναφέρει:

«Το σενάριο έπεσε στο πρωθυπουργικό τραπέζι των συσκέψεων μεσούσης της εβδομάδας, σε μία από τις πολύωρες συσκέψεις αναζήτησης τρόπων αντιμετώπισης της επικίνδυνης χρηματιστηριακής κρίσης που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες και απειλεί να τινάξει στον αέρα το οικοδόμημα δημοσιονομικής ανάκαμψης που επιχειρεί να κτίσει η κυβέρνηση πρωτίστως σε επικοινωνιακό και δευτερευόντως σε οικονομικό επίπεδο».

Ζητούν και μαζί και εμείς να πληροφορηθεί η Βουλή των Ελλήνων εάν αληθεύει η πληροφορία περί κρατικοποίησης των τραπεζών.

Παρακαλείσθε να απαντήσετε: 

1. Ισχύει πως η κυβέρνηση φιλοδοξεί να οδηγηθεί σε ευνοϊκές χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων, σε δανειοδοτήσεις επενδυτών που θα συμβάλουν στη βελτίωση του οικονομικού τοπίου, καθώς και στη ρύθμιση των δανειακών οφειλών αγροτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων «που θα πάρουν επιτέλους μια ανάσα όσον αφορά τη δυστοκία αποπληρωμής των χρεών τους», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από το περιβάλλον των εισηγητών της πρότασης προς τον πρωθυπουργό;

2. Αληθεύει η πληροφορία περί κρατικοποίησης των τραπεζών;

3. Εάν ισχύει το ανωτέρω σενάριο, θα απαιτηθεί και η συγκατάθεση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος


πηγη: paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates