.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ VS ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ...ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Ο δήμαρχος Αθηναίων υπέγραψε επιστολή προς την ΕΕ για τη μη κατάργηση του μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς !!!




Μέσω Ευρώπης, ο Κώστας Μπακογιάννης κοντράρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των πλειστηριασμών υπογράφοντας επιστολή που ζητά να παραταθεί το μορατόριουμ που πολλά κράτη μέλη της ΕΕ έχουν εφαρμόσει.

Η επιστολή που υπογράφεται από 130 ευρωβουλευτές και 30 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων αναφέρεται συγκεκριμένα στο μορατόριουμ για τους πλειστηριασμούς επισημαίνοντας ότι: «το προσωρινό μορατόριουμ, για την αποπληρωμή στεγαστικών δανείων που πολλά κράτη μέλη έχουν εφαρμόσει στο πλαίσιο του κορωνοϊού, είναι πιθανό να καταργηθεί.

Κάτι τέτοιο θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα και μπορεί να οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου κορύφωση του ζητήματος της αστεγίας στην Ευρώπη».

Να σημειωθεί ότι οι 130 ευρωβουλευτές και 30 δήμαρχοι ζητούν το θέμα της αστεγίας και της μη κατάργησης του μορατόριουμ για τους πλειστηριασμούς να συζητηθεί στη Διάσκεψη Κορυφής του Πόρτο στις 7- 8 Μαΐου.

Επτά ημέρες, δηλαδή, πριν από την ημερομηνία που σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπέγραψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη επί της ουσίας απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας χωρίς καμιά πρόβλεψη για τις ευάλωτες ομάδες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates