.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Η «ΣΩΤΗΡΙΑ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΡΚΕΛ & Η ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ !!!




Διαβάστε τι γράφει η εξαίρετη δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά και θα καταλάβετε:

Μέρκελ Σώσε μας 

Η «σωτήρια» παρέμβαση Μερκελ, την οποία «πουλάει» αναπαραγωγή δημοσιευματος της γερμανικής Bild, είναι μέρος του σεναρίου που προετοιμάζει το έδαφος για διαπραγματεύσεις προσυμφωνημένης συνεκμετάλλευσης και την περαιτέρω διεύρυνση των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. 

Επ αυτού, η Τουρκία ανεβάζει την πίεση για να διαπραγματευτεί από θέση ισχύος και υπό την απειλή πολέμου. Η ίδια τακτική ακολουθείται με την Κύπρο. 

Όσο για την αμυντική συμφωνία με τους Γάλλους που χάλασε, αν το πρόβλημα ήταν το κόστος, δεν θα είχε οριστεί την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, η ημερομηνία της 16ης Ιουλίου, για να σπεύσουν στο Παρίσι οι επικεφαλης του Ελληνικού κρατους (πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών), για να την υπογράψουν πανηγυρικά στο Ελιζε. Ούτε θα είχαν κινητοποιηθεί όλες οι υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, για να προετοιμάσουν τα έγγραφα της σημαντικής συμφωνίας (δεν είναι μόνο οι φρεγάτες), που ενδεχομενως να άλλαζε όλο το παιχνίδι στη Μεσόγειο. 


Υπενθυμίζω τις αιχμηρές δηλώσεις Μακρόν κατά Ερντογαν, πριν από τρεις εβδομαδες, όταν ήταν σίγουρη η υπογραφή της συμφωνίας και την εκκωφαντική σιωπή του Γάλλου προέδρου, απέναντι στην κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων τα τελευταία 24ωρα, μετά την ψυχρολουσία. 

Επισης, πρέπει να έχει καλό ρεπορτάζ για τα τεκταινόμενα, ο αξιόλογος συνάδελφος Μανώλης Κοττακης, στη σημερινή εφημερίδα Εστία, απ ότι διαβάζω στο πρωτοσέλιδο





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates