.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ...ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ !!!



Έως τις 28 Αυγούστου 2020 παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2019,όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου με τις φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Η νέα παράταση κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να διευκολυνθούν πολίτες και επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση.

Παράλληλα διευκολύνονται οι φοροτεχνικοί να αντεπεξέλθουν στο μεγάλο όγκο που καλούνται να αντιμετωπίσουν λόγω των εκτάκτων συνθηκών της πανδημίας.
Μέχρι την Τετάρτη είχαν υποβληθεί 4.793.881 δηλώσεις επί συνόλου 6.411.687, όταν πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός των δηλώσεων (Ε1) που είχαν ανέβει στο TAXIS ανέρχονταν σε 5.332.596.

Οσοι πάντως φορολογούμενοι, επαγγελματίες και επιχειρήσεις επιλέξουν να ακολουθήσουν τη νέα παράταση, χάνουν το δικαίωμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος σε 8 μηνιαίες δόσεις, το οποίο διατηρούν όσοι υποβάλλουν τις δηλώσεις τους έως τις 29 Ιουλίου.

Αυτό σημαίνει ότι τον Αύγουστο θα πρέπει να καταβάλουν δύο δόσεις μαζί πέραν των άλλων υποχρεώσεων που θα «τρέχουν» τον συγκεκριμένο μήνα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates