.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ WIRECARD, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΙ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ FOLLI FOLLIE ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΜΕ ;;;
Διαβάστε τα κάτωθι για του λόγου το αληθές....



Σκάνδαλο Wirecard: Συνελήφθησαν ξανά ο πρώην CEO και δύο πρώην διευθυντές

Η γερμανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε τη σύλληψη του πρώην διευθύνοντα συμβούλου και ιδρυτή της εταιρείας διαδικτυακών πληρωμών Wirecard, καθώς και δύο πρώην διευθυντών, στο πλαίσιο της υπόθεσης της φερόμενης απάτης που ενδέχεται να ανέρχεται έως και 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη σε αυτό το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο, που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες ανατροπές, έπειτα την πτώχευση της εταιρείας τον Ιούνιο.

Η γερμανική εταιρία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech) παραδέχθηκε έκτοτε ότι ποσό 1,9 δισεκ. ευρώ, που είχε εγγραφεί στον ισολογισμό της, δεν υπήρξε ποτέ.

«Η εντατική έρευνα της εισαγγελίας του Μονάχου έδειξε ότι οι κατηγορίες εναντίον των κατηγορουμένων έχουν ενισχυθεί σημαντικά», δήλωσε η εισαγγελία του Μονάχου, υποδεικνύοντας ότι καθόρισε, ιδίως μέσω ενός βασικού μάρτυρα, ότι η υπεξαίρεση είχε ξεκινήσει ήδη από το 2015.

Έκτοτε, οι ύποπτοι αποφάσισαν να «φουσκώνουν» το σύνολο του ισολογισμού της εταιρείας «επινοώντας έσοδα».

Ο στόχος ήταν να καταστεί η Wirecard πιο ελκυστική για τους πελάτες και τους επενδυτές και να αποκτήσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων.

Στην πραγματικότητα, οι κατηγορούμενοι «ήξεραν ήδη μέχρι το τέλος του 2015 το αργότερο ότι η εταιρεία είχε ζημιές», σύμφωνα με την εισαγγελία.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι τράπεζες στη Γερμανία και την Ιαπωνία, καθώς και άλλοι επενδυτές, παρείχαν κεφάλαια ύψους 3,2 δισεκ. ευρώ στην εταιρεία, ποσά που «πιθανόν χάθηκαν λόγω της χρεοκοπίας της Wirecard», σύμφωνα με το έγγραφο των δικαστικών αρχών.

Στα τέλη Ιουνίου ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Wirecard Μάρκους Μπράουν συνελήφθη για παραποίηση του ισολογισμού, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Φυλακίστηκε ξανά σήμερα στο Μόναχο, όπως και δύο πρώην διευθυντές του ομίλου: ο Μπούρκχαρντ Λέι, υπεύθυνος για τα οικονομικά και ο Στέφαν φον Έρφα, αρμόδιος λογιστής.

Χαρακτηριζόμενο από την γερμανική κυβέρνηση ως «σκάνδαλο χωρίς ισοδύναμο στον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τομέα», η κατάρρευση της ‘αγαπημένης’ του χρηματιστηρίου εταιρείας συγκλόνισε τη χώρα και έφερε τη γερμανική κυβέρνηση σε θέση άμυνας.

Υπόγειες θερινές δουλειές στελεχών της Folli Follie στον Τουρισμό

Μπορεί να έχει ασκηθεί εναντίον τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μπορεί να δηλώνουν ότι «τα έχουν χάσει όλα» και τα «έχουν δώσει όλα».

Αποδεικνύεται όμως πως τόσο η οικογένεια Κουτσολιούτσου όσο και κορυφαία στελέχη της πρώην διοίκησης της Folli Follie και λεφτά έχουν -για να ξεκινούν νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες- αλλά και την άνεση να ιδρύουν νέες εταιρείες ενώ προφανώς διαθέτουν τις «υψηλές» επαφές για να τοποθετούνται με μοδάτα προϊόντα, σε στρατηγικά σημεία των ελληνικών νησιών και τουριστικών προορισμών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μια «νέα» εταιρεία στην οποία εμφανώς συμμετέχουν κατηγορούμενα στελέχη της πρώην διοίκησης Folli Follie, έχει ανοίξει 7 νέα καταστήματα στα τουριστικά θέρετρα (3 στη Μυκόνο εντός μεγάλων τουριστικών συγκροτημάτων, 1 στη Σύρο, 1 στην Αντίπαρο, 1 στο Λαγονήσι κι 1 σε μεγάλο τουριστικό συγκρότημα της Χαλκιδικής) προσφέροντας ακριβό ρουχισμό και αξεσουάρ μόδας.

Έχουν επιλέξει στρατηγικά σημεία και απ’ ότι πληροφορούμαστε πληρώνουν τους προμηθευτές τους ….τοις μετρητοίς αφού είναι μάλλον δύσκολο να εκδώσουν επιταγές και γραμμάτια που να γίνονται αποδεκτά….

Ως αγοραστής επισήμως εμφανίζεται μια ….εταιρεία χημικών…με έδρα την Παλλήνη Αττικής αλλά όσοι τους παραχωρούν τα ακίνητα και προμηθεύουν την «νεοσύστατη» εταιρεία γνωρίζουν καλά ότι τα πρόσωπα, ο κύριος Ε.Ζ. και η κυρία Α.Β. είναι στενά συνδεδεμένοι με την οικογένεια Κουτσολιούτσου ενώ εντυπωσιάζει η ….ταμειακή άνεση με την οποία διαχειρίζονται τις συμφωνίες…

Αναμφισβήτητα η άνθιση της επιχειρηματικότητας είναι καλό σημάδι για την ελληνική οικονομία. Όταν αυτή η επιχειρηματικότητα ωστόσο στηρίζεται σε ελεγχόμενης νομιμότητας συσσωρευμένο πλούτο, σε βάρος χιλιάδων επενδυτών, αποταμιευτών, μετόχων και ομολογιούχων, ίσως πρέπει οι αρχές να επιληφθούν….


ΠΗΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates