.

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΕΡΔΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ....ΣΤΑ ΠΛΕΞΙ ΓΚΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΔΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Αλλά θα μας πείτε εδώ τους κατάκλεψαν και τους εξαπάτησαν με το γνωστό σκάνδαλο ΛΕΠΕΤΕ...στην υγεία τους θα κόλλαγαν....




Εθνική Τράπεζα: Αυξημένα κέρδη αλλά «οικονομία» στα... πλέξι γκλας - Διέθεσε μόλις 1 ανά κατάστημα

Σε διάφορες ανακοινώσεις της Εθνικής Τράπεζας σχετικά με τα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας και τα καταστήματα, έχει τονιστεί ότι λαμβάνονται πράγματι μέτρα, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης Πρόταση Προοπτικής που εκπροσωπείται και στο ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων (ΣΥΕΤΕ), όλα αυτά παραμένουν στα λόγια.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα ακόλουθα η Πρόταση Προοπτικής:

«Στο μήνυμά του ο Δ/νων Σύμβουλος στις 30/4 ανέφερε: « Η προστασία των ανθρώπων μας στην πρώτη γραμμή είναι βασική προτεραιότητα, την οποία στηρίζουμε με την προσθήκη προστατευτικών διαχωριστικών πλαισίων, που θα επεκταθεί περαιτέρω, αλλά και με τη διανομή μασκών σε όλο το Δίκτυο, για τις κατάλληλες περιστάσεις.» Στην πράξη; Προστατευτικά τζάμια για τα γραφεία στάλθηκαν μόλις 1 σε κάθε κατάστημα κι ας είχαν παρθεί μέτρα για όλα τα γραφεία, γιατί βγήκε μεγάλο το budget και κόπηκε από τη Δ/νση Στρατηγικής Δικτύου! Να τσακώνονται οι συνάδελφοι ποιος θα πάρει το προστατευτικό... Όταν υπάρχει πλέξι γκλας σε κάθε μικρό μαγαζάκι από τον Απρίλη, η Εθνική περιέκοψε το ποσό που προβλέπονταν για την προστασία των εργαζομένων και των πελατών στα καταστήματα, και που ήταν μικρότερο από τον ετήσιο μισθό ενός Γενικού Διευθυντή! Κι ενώ τελικά φαίνεται απίθανο να ανοίξουν παράθυρα σε καταστήματα, για να υπάρχει φυσικός εξαερισμός. Εκεί τους ξεχνούν τους ειδικούς …»

Να σημειωθεί ότι στα αποτελέσματα του Ά τριμήνου του 2020, η ΕΤΕ ανακοίνωσε κέρδη 409 εκ. ευρώ (σημαντική αύξηση κατά 131 εκ ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019). Επιπλέον υπήρξε τεράστια μείωση δαπανών προσωπικού (8% σε ετήσια βάση), κυρίως από το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 2019-2020 καθώς 1100 εργαζόμενοι αποχώρησαν από την τράπεζα σε 1 χρόνο. Μάλιστα οι 300 έφυγαν μέσα στους 3 πρώτους μήνες του 2020.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates