Ανησυχητικά τα ευρήματα μιας νέας έρευνας της Lexis Nexis, που αποκαλύπτει ότι το 48% των οδηγών θεωρούν αποδεκτό να πουν ψέματα για να λάβουν μια καλύτερη προσφορά στο ασφαλιστήριο τους.
Μπορεί η συγκεκριμένη έρευνα να έλαβε χώρα στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά αναμφίβολα δείχνει την τάση που επικρατεί σε ότι έχει να κάνει με τον κλάδο οχημάτων και το πως λειτουργεί η πλειοψηφία των οδηγών ανεξαρτήτως εθνικότητας.
Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν περίπου 1.500 οδηγοί τον περασμένο Απρίλιο. Από τους συμμετέχοντες, το 21% επιβεβαίωσε ότι θεωρεί πως είναι απολύτως αποδεκτό να πουν ψέματα σχετικά με τις πληροφορίες που τους ζητούνται για την ασφάλιση του αυτοκινήτου τους, απλά και μόνο για να πετύχουν χαμηλότερο ασφάλιστρο. Αναμφίβολα το ποσοστό είναι σημαντικά αυξημένο συγκριτικά με το 12% που ήταν πέρσι.
«Πολλά βασικά πεδία στη διαδικασία προσφορών δίνουν τη δυνατότητα στους οδηγούς να πουν ψέματα. Και πλέον είμαστε ενήμεροι πως η προθυμία των καταναλωτών να χειραγωγήσουν τις προσφορές είναι τρομερά υψηλή», σχολίασε ο Martyn Mathews, ανώτερος διευθυντής προσωπικών και επαγγελματικών προγραμμάτων της LexisNexis Risk Solutions Insurance Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας. «Ακόμη και πριν από την εκτόξευση του κόστους ζωής, η έρευνά μας διαπίστωσε ότι δύο στους πέντε πελάτες ασφάλισης αυτοκινήτου πιστεύουν ότι είναι αποδεκτό να ψεύδονται για τις πληροφορίες που παρέχουν όταν λαμβάνουν μια προσφορά από έναν ιστότοπο σύγκρισης τιμών».
Η τηλεματική δίνει τη λύση όμως!
Η λύση της τηλεματικής σε συνδυασμό με την Τεχνητή Νοημοσύνη θα δώσει τη δυνατότητα στον ασφαλιστικό κλάδο, να λύσει τέτοιου είδους προβλήματα απάτης.
Στο πρόσφατο παρελθόν τα πράγματα για την ασφαλιστική εταιρεία και τον πελάτη, ήταν εξαιρετικά απλά: ο πελάτης υπέγραφε το συμβόλαιο με τον ασφαλιστή του και στις ημερομηνίες που έπρεπε πλήρωνε το ασφάλιστρο του και η ζωή τους συνεχιζόταν. Τώρα όμως με την τηλεματική η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να μάθει σε μεγαλύτερο βάθος τον πελάτη της (και να μην περιμένει ένα τυχόν ατύχημα για να μάθει πώς οδηγεί) και βάσει αυτής της γνώσης να του προσφέρει ασφαλιστικά προγράμματα σύμφωνα με τις ανάγκες του.
Με τη χρήση ενός smartphone ή έπειτα από την εγκατάσταση της σχετικής συσκευής στο αυτοκίνητο, η ασφαλιστική εταιρεία έχει τη δυνατότητα μέσα σε μια ή δύο μέρες, να αποκτήσει μια αρκετά ακριβή εικόνα της συμπεριφοράς του πελάτη της στο δρόμο. Οι ασφαλιστές μπορούν να δουν με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο οδήγησης του εκάστοτε πελάτη (πόσο γρήγορα οδηγούν, πώς φρενάρουν, γενικότερα το στιλ οδήγησης, αλλά και το πού οδηγούν). Συλλέγοντας κι αναλύοντας όλες τις πληροφορίες ο ασφαλιστικός κλάδος θα μπορεί να θωρακιστεί έναντι κάθε είδους απάτης, βελτιώνοντας σημαντικά τη κερδοφορία του.
Η τηλεματική διατηρεί ανταγωνιστική μια ασφαλιστική εταιρεία
Πέρα από τα οφθαλμοφανή οφέλη της τηλεματικής σε επίπεδο κόστους, ένα ακόμα μεγάλο όφελος της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι πως διατηρεί ανταγωνιστική μια ασφαλιστική εταιρεία. Κι αυτό γιατί της δίνει τη δυνατότητα να συμβαδίζει με την τάση της εποχής και σαφώς να εναρμονίζεται με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα. Η ασφαλιστική εταιρεία λοιπόν που θα προσαρμόσει το ασφαλιστικό πρόγραμμα ενός πελάτη σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα κι όχι σύμφωνα με το τι δηλώνει ο υποψήφιος ασφαλισμένος της, έναντι μιας που θα μείνει στα παλιά, έχει σαφέστατα πλεονέκτημα.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου