.

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΣΚΑΕΙ Η ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ !!!

ΤΡΕΧΟΥΝ & ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ-ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τραπεζικό σκάνδαλο με τα κρυφά κόκκινα δάνεια γνωστών πολιτικών !!!





Μία παράμερη απώλεια στα όσα γίνονται με τις Τράπεζες το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι οι επιστολές που λαμβάνουν ανυποψίαστοι πολίτες οι οποίοι πριν 10 και 15 χρόνια μπήκαν εγγυητές σε καταναλωτικά δάνεια πρώην πολιτευτών και βουλευτών για να τους διευκολύνουν στις προεκλογικές τους καμπάνιες, με την υπόσχεση πως όταν έπαιρναν την βουλευτική έδρα θα ξεπλήρωναν τα χρέη τους και θα τους απάλλασσαν από τον βραχνά της εγγύησης.

Στο κόλπο εμπλέκονται και υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών, διευθυντές, υπεύθυνοι χορηγήσεων κλπ.

Το φαινόμενο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στην Επαρχία και ειδικά στις συνεταιριστικές τράπεζες, όπου η σιωπή όσων γνωρίζουν, ήταν μία από τις αιτίες που ήδη κάποιες τράπεζες κατέρρευσαν υπό το βάρος και αυτών των αποκαλύψεων.
Οι τράπεζες επί χρόνια δεν ενοχλούσαν τους πολιτικούς, βουλευτές κλπ οι οποίοι ήταν οι δανειολήπτες και ως εκ τούτου οι εγγυητές πίστευαν ότι όλα βαίνουν καλώς. Τον τελευταίο ένα χρόνο όμως και πιο συγκεκριμένα από τις αρχές του 2015 μετά τις εκλογές, οι τράπεζες στέλνουν σωρηδόν μπιλιέτα στους εγγυητές, μια που οι πρωτοφειλέτες-δανειολήπτες πολιτικοί, κατά την διάρκεια που πήραν τα δάνεια φρόντισαν σε συνεννόηση με τους τραπεζίτες να βγάλουν από πάνω τους τα όποια περιουσιακά στοιχεία και έτσι οι εγγυητές με περιουσία να βρεθούν προ απροόπτου.

Οι εγγυητές στρέφονται τώρα εναντίον εκείνων των τραπεζικών στελεχών, που έδωσαν τα δάνεια χωρίς να ελέγξουν αν οι πολιτικοί πληρούσαν τα κριτήρια, συν το γεγονός ότι επί 10 και 15 χρόνια όταν κάποιοι από τους πολιτικούς αυτούς ήταν στο Κοινοβούλιο δεν τους ενόχλησαν. Επίσης δεν ειδοποίησαν επί μία δεκαετία και πλέον τους εγγυητές παρά την υποχρέωσή τους εφόσον οι δανειολήπτες δεν πλήρωναν, ενώ τους υποχρέωναν να παραιτηθούν και από τις ενστάσεις διήζησης, με αποτέλεσμα οι εγγυητές να κινδυνεύουν τώρα να χάσουν τις περιουσίες τους.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλά γνωστά ονόματα της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, ειδικά στην περιφέρεια όπου οι συνεταιριστικές τράπεζες δάνειζαν αφειδώς χωρίς κανένα έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδος. Μάλιστα υπήρχαν περιπτώσεις που δίνονταν καταναλωτικά δάνεια με ανοικτούς αλληλόχρεους λογαριασμούς λες και επρόκειτο για πολιτικούς-επιχειρηματίες.

Οι Τράπεζες από την πλευρά τους είναι έτοιμες να συμβιβαστούν ακόμα και με το 10% των οφειλών, όσο δηλαδή θα πουλήσουν στα ξένα funds αυτά τα καταναλωτικά δάνεια τα οποία μάλιστα δεν είναι και ενυπόθηκα. Ως εκ τούτου οι εγγυητές των πολιτικών καλούνται να πληρώσουν αυτό το ποσοστό για να γλυτώσουν τις περιουσίες τους.

Οι Τράπεζες προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μην δημοσιοποιηθεί το θέμα,διότι έτσι θα φανεί η ευθύνη των ίδιων που χορηγούσαν αφειδώς δάνεια σε πολιτευτές, βουλευτές κλπ. Επίσης βάσει νόμου και αφού υπάρχει δεδικασμένο, έχουν κριθεί ως παράνομοι και καταχρηστικοί όλοι οι όροι παραίτησης των εγγυητών από τα δικαιώματα που τους προστατεύουν και έτσι οι τράπεζες επ ουδενί λόγο δεν επιθυμούν να πάνε στα δικαστήρια, αφού τα σπίτια δεν έχουν καμία αξία.

Τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα πρέπει να λύσει και αυτό το θέμα στο πλαίσιο των κόκκινων δανείων. Θεωρείται βέβαιο ότι θα δώσει την δυνατότητα να διαγραφούν μεγάλα ποσά από κεφάλαια και τόκους. Σε αντίθετη περίπτωση οι εγγυητές των πολιτικών αυτών προσώπων, πρώην βουλευτών κλπ, θα δημοσιοποιήσουν τα ονόματα αυτών που πήραν καταναλωτικά δάνεια με εγγύηση τις περιουσίες ανυποψίαστων πολιτών σε συνεργασία με τα στελέχη των τραπεζών. Και τότε θα ανοίξει ένα τόσο μεγάλο μέτωπο που καμία πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν θα μπορεί να λύσει, αφού οι πολιτικοί αυτοί ανήκουν σε όλα τα κόμματα.
Press-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates