.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

MLS: ΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ !!!

 



του Νίκου Χρυσικόπουλου


Πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις συνελεύσεις των ομολογιούχων της MLS (για το ομολογιακό δάνειο ΜΛΣ01), με κύριο θέμα συζήτησης το αίτημα της εταιρείας να μετατεθεί η πληρωμή των κουπονιών στους δικαιούχους, ώστε με αυτό τον τρόπο η εταιρεία να αντιμετωπίσει προσωρινά τα σοβαρά ζητήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

Όπως γνωστοποιήθηκε από την εκπρόσωπο των ομολογιούχων, συγκεντρώθηκε απαρτία 20,25% που επέτρεψε μεν τη σύγκληση συνέλευσης, ωστόσο δεν επετεύχθη το απαιτούμενο ποσοστό των 2/3 για τη λήψη αποφάσεων, ήτοι την τροποποίηση των όρων του ομολογιακού ή καταγγελία του. Εκ των πραγμάτων, η διαδικασία οδηγήθηκε σε επαναληπτική συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως στην επιστολή της η MLS ζητούσε "την μετάθεση πληρωμής του Κουπονιού ΜΛΣ01 στις 12.10.2020 και του Κουπονιού ΜΛΣ03 στις 26.10.2020 κατά τρείς μήνες και την εφεξής καταβολή και των δύο κουπονιών Ομολόγων ανά εξάμηνο", αιτιολογώντας το αίτημα αυτό "προκειμένου να μπορέσει η εταιρεία να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τον COVID-19 στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας και οι οποίες έχουν επιδράσει στις ταμειακές της ροές ώστε να συνεχίσει να ανταποκρίνεται κανονικά στους όρους του εν λόγω προγράμματος".

Αντιδράσεις για την απουσία Καματάκη

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι ομολογιούχοι ενημερώθηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Νάρκισσο Γεωργιάδη για την μέχρι σήμερα πορεία της υπόθεσης και για τις επόμενες κινήσεις που αναμένονται.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως ο ειδικός έλεγχος για την αποτίμηση των άυλων περιουσιακών στοιχείων από τη Deloitte έχει πρακτικά ολοκληρωθεί. Το τελικό σχέδιο εστάλη στην Επ. Κεφαλαιαγοράς, αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη το κείμενο του τελικού ελέγχου γιατί εκκρεμεί εξόφληση της ελεγκτικής εταιρείας που ζητά το σύνολο του ποσού, το οποίο περιλαμβάνει και το έργο σύνταξης του 5ετούς business plan.

Χωρίς το πόρισμα αυτό, καθυστερεί όλη η διαδικασία αναμόρφωσης και δημοσιοποίησης των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, ανέφερε ο εκπρόσωπος της διοίκησης.

Σε ερωτήσεις που ακολούθησαν έγινε γνωστό πως πρόκειται για εκκρεμότητα πληρωμής ποσού 53.000 ευρώ προς την Deloiitte που δεν έχει γίνει ακόμη, λόγω της έλλειψης ρευστού από την ΜΛΣ, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παριστάμενων ομολογιούχων οι οποίοι, όπως ανέφεραν, θεώρησαν εξοργιστικό το γεγονός να παραμένει μετέωρη η διαδικασία για ένα τέτοιο ποσό.

Οι παριστάμενοι ομολογιούχοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι ο κ. Καματάκης, βασικός μέτοχος της ΜΛΣ και εκτελεστικός πρόεδρος, απέφυγε να βρίσκεται σήμερα στη συνέλευση των ομολογιούχων προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις, αλλά και για το γεγονός ότι δεν στηρίζει την εταιρεία στην πράξη, αφού, όπως υποστήριξαν, θα μπορούσε να διευκολύνει χρηματικά την εταιρεία για να εξοφληθεί η Deloitte και να προχωρήσει η προσπάθεια εξυγίανσης.

"Θεωρούμε αδιανόητο να μην στηρίζει την εταιρεία του ο κ. Καματάκης. Δείξτε και εσείς εμπράκτως την πρόθεση να στηριχθεί η εταιρεία, για να συνδράμουν και οι ομολογιούχοι. Δεν μπορεί να διασύρεται η εταιρεία για 53 χιλιάδες ευρώ", ήταν ορισμένες από τις χαρακτηριστικές τοποθετήσεις στη συνέλευση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι και το γεγονός πως και η ΒΕΤΑ Χρηματιστηριακή, ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων, είχε ζητήσει την παρουσία του κ. Καματάκη στη σημερινή συνέλευση, χωρίς όπως φάνηκε να υπάρχει ανταπόκριση από την πλευρά του βασικού μετόχου της χειμαζόμενη εταιρείας.

Ο κ. Γεωργιάδης από την πλευρά του ανέφερε ότι δεν μπορεί να απαντήσει ή να σχολιάσει για λογαριασμό του Καματάκη, επανέλαβε όμως πως οι ταμειακές ροές της εταιρείας είναι εξαιρετικά πιεσμένες, υπάρχει πρόθεση δημοσίευσης των λογιστικών καταστάσεων αλλά για τους λόγους που προανέφερε δεν είναι εφικτό και τόνισε πως "το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω την προσπάθεια να παραμένει η εταιρεία εν ζωή".

Σημείωσε, δε, ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει επενδυτής διατεθειμένος να συνδράμει για τη σωτηρία της ΜΛΣ, πλην η εταιρεία "είναι βιώσιμη, δεν είναι για τα σκουπίδια. Υπάρχει αξία που λέγεται σύστημα αναγνώρισης φωνητικών εντολών και αυτό θέλουμε να αξιοποιήσουμε".

Εκτίμησε, τέλος, πως εφόσον επιλυθεί το ζήτημα με την εξόφληση της Deloitte και δοθεί υπογεγραμμένο το πόρισμα του ειδικού ελέγχου στον ορκωτό λογιστή της ΜΛΣ, σε περίπου τέσσερις εβδομάδες από σήμερα εκτιμά ότι θα δημοσιευτούν οι λογιστικές καταστάσεις του 2019. Επίσης, πως εντός των ημερών θα υπάρχει ένα προσχέδιο του business plan ώστε να αποκτηθεί μια εικόνα για τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates