.

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΕΙ Η EUROBANK ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΕ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!




Πώληση 100 διαμερισμάτων σε ισραηλινό fund για βραχυχρόνιες μισθώσεις(airbnb) και χρυσές βίζες...

Tρεις συναλλαγές πώλησης «κόκκινων» ακινήτων δρομολογεί η Eurobank με στόχο να μειώσει κατά 1.100 ακίνητα το απόθεμα των REOs στο ενεργητικό της., σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Η Eurobank, όπως και οι υπόλοιπες τράπεζες, «πατούν γκάζι» στη ρευστοποίηση των REOs -των ακινήτων δηλαδή που έχουν απορροφήσει από τους πλειστηριασμούς που έχουν διενεργήσει οι ίδιες. Μαζί με τα ακίνητα που αγόρασε το 2018 η Eurobank, έχει συσσωρεύσει στο ενεργητικό της 4.200 «κόκκινα» ακίνητα και, μέχρι πρότινος, πουλούσε περίπου 300 περίπου ετησίως.

Φέτος, όμως, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες κατέθεσαν για πρώτη φορά στον εποπτικό μηχανισμό της ΕΚΤ (SSM) στόχους μείωσης των κόκκινων ακινήτων, μαζί με τους στόχους για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Η Eurobank προγραμματίζει την πώληση τριών πακέτων REOs, οι οποίες αναμένεται να «κλείσουν» εντός του 2019, αν και η μεταβίβαση των ακινήτων θα αποκληρωθεί το επόμενο έτος, καθώς απαιτείται διάστημα άνω των έξι μηνών. Οι συναλλαγές που βρίσκονται ήδη σε διαδικασία υλοποίησης είναι:

1. Συναλλαγή «Opus»: Περιλαμβάνει 186 εμπορικά ακίνητα συνολικής λογιστικής αξίας 87,6 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 140 είναι καταστήματα, τα 18 χώροι γραφείων και τα 28 βιομηχανικά ακίνητα. Τα 135 εξ αυτών βρίσκονται στην Αττική και τη Μακεδονία.

Στα retail ακίνητα περιλαμβάνονται και καταστήματα της Eurobank -και πρώην ΤΤ- τα οποία θεωρούνται «φιλέτα» και για αυτό το discount το οποίο θα αποδεχθεί η τράπεζα αναμένεται να είναι πολύ μικρό, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές.

Η προετοιμασία της συναλλαγής έχει ήδη ξεκινήσει από το περασμένο φθινόπωρο. Στα μέσα Απριλίου κατατέθηκαν μη δεσμευτικές προσφορές και η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον ερχόμενο Ιούλιο.

2. Συναλλαγή «Star»: Περιλαμβάνει 684 ακίνητα,, τα 2/3 εκ των οποίων είναι οικιστικά, συνολικής λογιστικής αξίας άνω των 30 εκατ. ευρώ. Στα τέλη Μαρτίου κατατέθηκαν δύο μη δεσμευτικές προσφορές, οι οποίες ήταν «απροσδόκητα καλές», αναφέρουν πηγές με γνώση των διαδικασιών. Η τράπεζα ζήτησε βελτιωμένες προσφορές και βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης της συναλλαγής με τον προτιμητέο αγοραστή.

Θυμίζεται ότι η πώληση του εν λόγω πακέτου ακινήτων είχε ξεκινήσει το 2018 με την ονομασία «Pixel» και πλειοδότης της διαδικασίας ήταν η Grivalia Properties. Μετά τη συμφωνία συγχώνευσης, όμως, με τη Eurobank, η συναλλαγή ακυρώθηκε. Το «Star» έχει εμπλουτιστεί με υψηλότερης αξίας ακίνητα, τα μισά εκ των οποίων έχουν εμπορική αξία άνω των 50.000 ευρώ. Από αυτά, το 41% βρίσκονται στην Αττική και το 49% στην περιφέρεια.

3. Πώληση 100 διαμερισμάτων σε fund: Η συναλλαγή περιλαμβάνει 100 ακίνητα-φιλέτα που βρίσκονται κυρίως στην Αττική, συνολικής αξίας 8 εκατ. ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ισραηλινό fund, το οποίο απευθύνθηκε στην τράπεζα προκειμένου να αγοράσει ακίνητα με προοπτική αξιοποίησης ως Airbnb, αλλά και μέσω του προγράμματος Golden Visa. Η προσφορά που έχει καταθέσει στην τράπεζα είναι «περισσότερο από ικανοποιητική», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates