.

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΓΑΛΛΙΑ: ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ LAFARGEHOLCIM ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ISIS !!!

Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Στο στόχαστρο της γαλλικής δικαιοσύνης η LafargeHolcim για τις επαφές με ένοπλες οργανώσεις στη Συρία !!!



Έρευνα κατά της κατασκευαστικής LafargeHolcim ξεκίνησε η γαλλική δικαιοσύνη, αναφορικά με τις δραστηριότητες της μεγάλης εταιρείας στη Συρία και τις φημολογούμενες σχέσεις της με ένοπλες οργανώσεις στη σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο χώρα.

Η έρευνα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου και αφορά τις κατηγορίας «χρηματοδότησης τρομοκρατικής οργάνωσης» και της «έκθεσης σε κίνδυνο της ζωής των άλλων».

Όπως επισημαίνει το France Inter, η έρευνα έχει στόχο να καθορίσει τη φύση των σχέσεων που είχε συνάψει η εταιρεία με πολλές οργανώσεις στη Συρία, μεταξύ αυτών και το Ισλαμικό Κράτος, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιό της στη Τζαλαμπίγια, παρά τον εμφύλιο πόλεμο. Τελικά οι τζιχαντιστές έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το εργοστάσιο τον Σεπτέμβριο του 2014.

Το φθινόπωρο το γαλλικό υπουργείο Οικονομίας υπέβαλε πολλές μηνύσεις εις βάρος της εταιρείας, ενώ το ίδιο έχουν πράξει και διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η Sherpa, η οποία βασίστηκε σε μαρτυρίες πρώην εργαζομένων στο εργοστάσιο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Lagarge παραδέχθηκε στις αρχές Μαρτίου ότι χρηματοδότησε «έμμεσα» το 2013 και το 2014 ένοπλες οργανώσεις στη Συρία προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο της στη χώρα.

Η LafargeHolcim αναφέρει ότι είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τσιμέντου και κατασκευών στον κόσμο με παρουσία σε 80 χώρες και περισσότερους από 110.000 εργαζόμενους. Η εταιρεία προέκυψε έπειτα από συγχώνευση της γαλλικής Lafarge με την ελβετική Holcim το 2015.


πηγη: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates