.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ & ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΔΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ !!!

ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ & ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ
Γενικεύεται το κλίμα αντίδρασης τραπεζιτών & βουλευτών στις προωθούμενες αλλαγές των διοικητικών συμβουλίων !!!



Μετά την πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτρης Μαντζούνης μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για την τοποθέτηση «τεχνοκρατών» στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Alpha, τα εξειδικευμένα στελέχη που θα τοποθετηθούν στα διοικητικά συμβούλια των ελληνικών τραπεζών κατ΄απαίτηση των δανειστών, για την καλύτερη αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων θα έπρεπε να έχουν συμβουλευτικό ρόλο και όχι επιτελικό όπως είναι αυτός που προκύπτει εκ της συμμετοχής του στα δ.σ.

Η δυσαρέσκεια που επικρατεί «κορυφώθηκε» με την ερώτηση που κατέθεσαν 42 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προεξάρχοντος του κ. Σαμαρά για τον «επιχειρούμενο αφελληνισμό της Τράπεζας Πειραιώς». 

Οι γαλάζιοι βουλευτές εκτιμούν ότι «οι τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και το χρηματοπιστωτικό σύστημα γενικότερα, επιβεβαιώνουν, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται στο τραπεζικό μας τοπίο ένας ανοιχτός «πόλεμος»». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Τράπεζα Πειραιώς και στην «κόντρα» που υποβόσκει με τον μεγαλομέτοχο Paulson, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι για πρώτη φορά στην τραπεζική ιστορία είναι υπαρκτός πλέον ο κίνδυνος ένα hedge fund να πάρει υπό τον έλεγχό του το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, την Τράπεζα Πειραιώς, μια ευρωπαϊκή συστημική τράπεζα. Και αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα, με μια αριστερή κυβέρνηση.

Όλα τα παραπάνω «συμπληρώνουν» το χρονικό της «σύγκρουσης» που ξεκίνησε πριν από περίπου 24 ώρες μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μετά την αρνητική αξιολόγηση από την αρμόδια επιτροπή που είχε συσταθεί για την αξιολόγηση του. Οι φήμες για τοποθέτηση ξένων στη διοίκηση του ΤΧΣ, αν επιβεβαιωθούν θα έχει ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί εκτός Ελλάδος ένας βασικός πόλος έξουσίας ο οποίος εν δυνάμει θα μπορούσε να παρέμβει στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Οι εξελίξεις αυτές καταδεικνύουν μία αλλαγή της στάσης των δανειστών έναντι των ελλήνων τραπεζιτών. Μέχρι πρότεινος το «δόγμα» που επικρατούσε μεταξύ των επικεφαλής της Τρόικας ήταν αυτό του «χαλαρού ελέγχου» των τραπεζικών διοικήσεων . Κυρίως η ΕΚΤ εκτιμούσε ότι η εποπτεία και ο έλεγχος θα έπρεπε να προχωρούν μέχρι του σημείου εκείνου που δεν θα διατάρασσε ισορροπίες και τις σχέσεις με τους τραπεζίτες, τους οποίους τους ήθελε συμμάχους και όχι απέναντι της. Και τούτο διότι η ΕΚΤ θεωρούσε ότι οι «σχέσεις αντιπαλότητας» θα οδηγούσαν τελικώς σε αντίθετα αποτελέσματα απο τα επιδιωκόμενα στον τομέα της εξυγίανσης των τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια.

Όμως απ΄ό,τι φαίνεται η αδυναμία των τραπεζιτών να φέρουν αποτελέσσματα στον τομέα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και οι σκιές για προνομιακή μεταχείριση επιχειρηματιών λειτούργησαν καταλυτικά στην αλλαγή του σκηνικού.

ΠΗΓΗ
http://analitis.gr/antidroun-trapezites-stis-allages-ton-diikitikon-simvoulion/?fb_ref=Default

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates