.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ: ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΑΪΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK ΣΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ !!!

ΕΔΩΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ Ή ΑΛΛΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Τι αποκάλυψε για τα δάνεια Ψυχάρη, ο διωκόμενος ποινικά, διευθύνων της Alpha Bank Δ. Μαντζούνης !!!



Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτρης Μαντζούνης, κατέθεσε την Πέμπτη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις χορηγήσεις δανείων σε ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα από τις ελληνικές τράπεζες.

Κατά την ακρόασή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Alpha Bank έχει χορηγήσει δάνεια ύψους 311 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις ΜΜΕ και εκτίμησε ότι συνολικά τα δάνεια όλων των τραπεζών προς ΜΜΕ είναι γύρω στο 1 δις ευρώ

Ανέφερε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη τράπεζα δεν έχει δανειοδοτήσει πολιτικά κόμματα. Υποστήριξε, επίσης, ότι δεν έχει δεχθεί πολιτικές πιέσεις για χορηγήσεις δανείων σε μέσα μαζικής εημέρωσης.

Είπε ακόμα ότι η τράπεζα έχει λάβει καλύψεις για το 50% των δανείων της προς επιχειρήσεις ΜΜΕ, προσθέτοντας: «Έχουμε κάνει προβλέψεις γύρω στα 160 εκ. ευρώ».

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα, γιατί αναχρηματοδοτούνταν συνεχώς τα δάνεια του ΔΟΛ, παρά τις προειδοποιήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία της επιχείρησης, είπε: «Δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις».

Ανέφερε, μάλιστα, ότι τα δάνεια στον ΔΟΛ δόθηκαν με τις ίδιες εκτιμήσεις στις οποίες βασίστηκαν και τα δάνεια στην Ελλάδα.

«Στο τέλος του 2009 εγκρίνατε την επιμήκυνση δανείου, μεταθέσατε κατά ένα χρόνο την καταβολή των δόσεων και προβλέψατε ότι η αξία των καλύψεων του ΔΟΛ είναι 61,5 εκ. ευρώ. Πριν στεγνώσει το μελάνι έρχεστε μετά από 10 μήνες μειώνετε την αξία των καλύψεων στα 24 εκ. ευρώ και δίνετε νέα παράταση στο δάνειο. Έτσι προστατεύετε την τράπεζά σας;» ρώτησε ο κ. Λάππας τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, επικαλούμενος προειδοποιήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος ότι η επιχείρηση εισερχόταν σε πτωτική περίοδο, με πτώση κύκλου εργασιών και ζητήματα υποχρέωσης.

Ο κ. Μαντζούνης δεν απάντησε και ο κ. Λάππας συνεχίζοντας είπε ότι το 2006 η τράπεζα χορήγησε δάνειο 3,5 εκ. ευρώ στην θυγατρική επιχείρηση Brionte συμφερόντων Σταύρου Ψυχάρη.

Όπως υποστήριξε, το δάνειο χορηγήθηκε για την ανέγερση βίλας στον Αίγιο Αιμιλιανό στο Πόρτο Χέλι αλλά η προσημείωση εγγράφηκε 10 χρόνια αργότερα και μάλιστα δίχως να ελέγξει η τράπεζα την πρόοδο των εργασιών.

«Ο υπεύθυνος της Τράπεζάς σας όταν εκλήθη για το θέμα από την Τράπεζα της Ελλάδος είπε ότι δεν έγινε ποτέ έλεγχος και δεν προσκομίστηκαν ποτέ παραστατικά για την εκπλήρωση των σκοπών του δανείου. Ποιος φέρει την ευθύνη;» ρώτησε ο κ. Λάππας.

Ο κ. Μαντζούνης αντέτεινε ότι το δάνειο «δόθηκε τηρουμένων όλων των κανόνων» και ότι είναι ενήμερο. Στο σημείο αυτό ανέφερε, ωστόσο, ότι δεν επιθυμεί να δώσει άλλες απαντήσεις για θέματα που αφορούν τον κ. Ψυχάρη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ σταματώ να απαντώ για θέματα που αφορούν τον Ψυχάρη και τον ΔΟΛ».



ΠΗΓΗ
http://www.lykavitos.gr/archives/416831

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates