.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Ο ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ !!! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 140 ΔΙΣ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ
Περισσότερα από 140 Δις τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια !!!


Άλλα έλεγε όμως όταν ήταν αυτός ο αρμόδιος υπουργός !!!

Την εκτίμηση ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν ξεπεράσει τα 140 δισ. ευρώ διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας μιλώντας σε συνέδριο για την επιχειρηματικότητα και τη χρηματοδότηση. 

 Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχουν εκτιμήσεις που ανεβάζουν ακόμη πιο ψηλά το μέγεθος αυτό, καθώς ορισμένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια εμφανίζονται ως εξυπηρετούμενα. 

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι τα "κόκκινα" δάνεια το 2014 ήταν 70 δισ., ευρώ και αποτελούσαν ήδη το μεγαλύτερο πρόβλημα για την οικονομία. Σημείωσε ότι ο νόμος για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων που εισηγήθηκε ο ίδιος ως υπουργός Ανάπτυξης υιοθετήθηκε μόνο κατά το ήμισυ καθώς ο τότε υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης διαφώνησε και δεν υπέγραψε τις διατάξεις που προέβλεπαν να γίνει διαγραφή χρεών όχι μόνο προς τις τράπεζες αλλά και προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Ο νόμος, πρόσθεσε, παρέμεινε ανενεργός καθώς η τότε αντιπολίτευση υποσχέθηκε "σεισάχθεια". "Ουδείς λοιπόν, σημείωσε, ο κ. Δένδιας, είχε διάθεση να ρυθμίσει τα χρέη του ούτε ασκήθηκε πίεση στο τραπεζικό σύστημα να προχωρήσει σε ρυθμίσεις". Εκτίμησε εξάλλου ότι πωλήσεις χαρτοφυλακίων δανείων σε funds δεν θα γίνουν πριν την παρέλευση 18μήνου. 

ΠΗΓΗ
www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates