.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΑΓΩΓΗ COCA COLA ΚΑΤΑ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !!! 1.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ !!!

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ
Στα δικαστήρια πάει η Coca Cola τους εργαζόμενους απεργούς της, ζητώντας αποζημιωση 1.000.000 ευρώ !!!




Στα δικαστήρια την Πέμπτη η πολυεθνική Coca Cola, όπου εκδικάζεται η αγωγή που κατέθεσε κατά απεργών της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη. Απεργών που βρίσκονται σε αγωνιστική κινητοποίηση εδώ και 613 ημέρες.

Με την αγωγή της η πολυεθνική στοχεύει 28 απεργούς και τους ζητά 1 εκατομμύριο
ευρώ «ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης» την οποία προκάλεσε η καμπάνια για το μποϊκοτάζ των προϊόντων της 3Ε.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έχει κρίνει νόμιμο το μποϊκοτάζ με το σκεπτικό ότι «το μποϋκοτάζ στο οποίο προτρέπουν το καταναλωτικό κοινό, δεν έχει ως σκοπό τον ανταγωνισμό αλλά την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και την επαναπρόσληψη των απολυθέντων εργαζομένων, ήτοι αποτελεί μέσο πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού».

Η προσφυγή της Coca Cola απορρίφθηκε σύμφωνα με την ίδια απόφαση «ως νόμω αβάσιμη δεδομένου ότι το μποϋκοτάζ, το οποίο γίνεται για ιδεολογικούς, πολιτικούς, θρησκευτικούς λόγους, κείται εκτός του Ν.146/1914, επειδή στερείται σκοπού ανταγωνισμού και γίνεται από πρόσωπα που δεν μετέχουν στην ανταγωνιστική διαδικασία. Θεωρείται δε ως νόμιμη απόρροια του ατομικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης (άρθρο 14 του Συντάγματος)».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των απεργών της Coca Cola, της Διοίκησης της Ομοσπονδίας αλλά και όσων στελεχών συμμετέχουν στον τιτάνιο απεργιακό αγώνα και εκστρατεία ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για το πραγματικό πρόσωπο της πολυεθνικής Coca Cola».

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για βιομηχανία διώξεων και υποστηρίζουν πως στόχος της εταιρίας είναι να τους τρομοκρατήσει και να τους εξαναγκάσει να εγκαταλείψουν το δίκαιο αγώνα τους για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης.


ΠΗΓΗ
http://www.koutipandoras.gr/article/142395/sta-dikastiria-paei-i-coca-cola-toys-apergoys-tis-zitontas-1-ekatommyrio-eyro
SSL Certificates