.

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ !!! ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !!!

Τράπεζα Πειραιώς : 
Στην Ergo (θυγατρική της Munich Re) πωλείται η ΑΤΕ Ασφαλιστική αντί 90,1 εκατομμυρίων ευρώ !!!


ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ;;;
ΠΟΣΕΣ ΜΙΖΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ 90 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ;;;
  
Τη συμφωνία για την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ATE Ασφαλιστικής στην ERGO Insurance Group, θυγατρική της Munich Re, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.
Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε €90,1 εκατ. σε μετρητά, το οποίο υπόκειται στις συνήθεις προσαρμογές για τη μεταβολή της καθαρής θέσης μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση των εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014.
Η ATE Ασφαλιστική αποκτήθηκε τον Ιούλιο του 2012 από την Τράπεζα Πειραιώς ως μέρος της εξαγοράς της «υγιούς» ΑΤΕbank. Η ΑΤΕ Ασφαλιστική κατέχει την 5η θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά στους κλάδους κατά Ζημιών, παρέχοντας παράλληλα και ασφαλιστικά προϊόντα Ζωής και Υγείας στους πελάτες της. Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της Εταιρείας διαμορφώθηκε στα €170 εκατ. το 2013, εκ των οποίων €130 εκατ. αντιστοιχούσαν στις ασφάλειες των κλάδων κατά Ζημιών.
Η πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής αποτελεί μέρος του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί με τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την αποεπένδυση από συγκεκριμένες μη αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες.
Ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, CEO της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε: «Σήμερα, η Τράπεζα Πειραιώς κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της στρατηγικής της για σταδιακή αποχώρηση από μη τραπεζικές δραστηριότητες, ανακατανέμοντας πόρους και εστιάζοντας στον πυρήνα των τραπεζικών εργασιών της. Η ισχυρή φήμη και παρουσία της ERGO, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων στον τομέα του bancassurance διασφαλίζει τις καλύτερες προοπτικές για την ΑΤΕ Ασφαλιστική, τους εργαζομένους και τους πελάτες της.»
Ο Dr. Jochen Messemer, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της ERGO Insurance Group δήλωσε: «Η συναλλαγή πρόκειται να αποτελέσει τη βάση για τη συνέχιση της μακροχρόνιας σχέσης μας με την Τράπεζα Πειραιώς. Ο τομέας bancassurance είναι σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά κανάλια πωλήσεων της ERGO Hellas – συνεισφέροντας πάνω από το ένα τρίτο της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων της.»
ΠΗΓΗ
http://www.newmoney.gr/article/62079/tr-peiraios-stin-ergo-thygatriki-tis-munich-re-poleitai-i-ate-asfalistiki-anti-901

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates