.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΗΣ INTRUM ΚΑΙ Η ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ !!!

 


Τι γράφει το euro2day.gr


Μια νέα μεγάλη αγορά επιδιώκει να ανοίξει για τις εν Ελλάδι εργασίες του ο σουηδικός όμιλος Intrum, εξού και εισέρχεται στη διαχείριση απαιτήσεων σε καθυστέρηση, που έχουν οι επιχειρήσεις από εταιρικούς πελάτες (αγορά b2b τιμολογίων).

Πρόκειται για μια αγορά της τάξης των 18 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 35% (σ.σ. περίπου 6,3 δισ. ευρώ) των απαιτήσεων βρίσκεται σε καθυστέρηση. Η φράση «βρίσκεται σε καθυστέρηση» βέβαια είναι αρκετά σχετική, όταν μιλάμε για το εγχώριο επιχειρείν. Πρώτον, λόγω των παραδοσιακά χειρότερων χρόνων εξόφλησης σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και δεύτερον, λόγω του μικρού μεγέθους των περισσότερων εγχώριων επιχειρήσεων και του βαθμού άτυπων σχέσεων που διατηρούν με το εταιρικό τους πελατολόγιο.

H Intrum Hellas αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο σε υπό διαχείριση απαιτήσεις servicer της εγχώριας αγοράς με την υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA), όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις.

Παραμένοντας στα... χωράφια της Intrum, να σημειώσουμε ότι μίκρυνε η περίμετρος των προς πώληση απαιτήσεων από δάνεια ξενοδοχείων, που έχει βγάλει προς πώληση ο servicer για λογαριασμό τριών τιτλοποιήσεων.

Πλέον, στην περίμετρο παραμένουν δάνεια 69 ξενοδοχείων (σ.σ. 74 αρχικά) συνολικής απαίτησης της τάξης των 250 εκατ. ευρώ. Στη δεύτερη φάση ετοιμάζονται να κονταροκτυπηθούν οι Apollo, Bain, CarVal, Deutsche Bank, Brown καθώς και εταιρείες συμφερόντων Λασκαρίδη, Βελάνη και το fund που διαχειρίζεται ο Ν. Καραμούζης.

Κάποιοι εξ αυτών έχουν κατέβει μαζί (Λασκαρίδης-fund Καραμούζη) ή συζητούν να συμπράξουν, όπως και τρίτοι που δεν εμφανίζονται στους ενδιαφερόμενους.

Γενικώς, πολυκοσμία!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates