.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ: ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ !!!

 



Η παγίδα θανάτου για την Eυρώπη


Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Ευάγγελου Μυτιληναίου από το συνέδριο του Economist. Δεν δώσαμε την απαραίτητη σημασία στην ασφάλεια εφοδιασμού, είπε, και τώρα η Ευρώπη είναι σε κίνδυνο, εκτίμησε, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη κινδύνευε με ύφεση αλλά τώρα ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος. 

Η Ευρώπη έχει μπροστά της μια παγίδα θανάτου τα επόμενα χρόνια, μέχρι να καλυφθεί το κενό από το ρωσικό αέριο. Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, θα χρειαστούν 3-4 χρόνια ώστε να υπάρξουν αρκετά LNG και εναλλακτικές πηγές για τα ενεργειακά αποθέματα της Ευρώπης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν γνωρίζει πώς θα μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, αν η κατάσταση χειροτερέψει μέσα σε αυτό το διάστημα.

 Ο κ. Μυτιληναίος επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα με την ασφάλεια εφοδιασμού, αλλά με το ύψος των τιμών. Σε ό,τι αφορά στη MYTILINEOS, ο επικεφαλής του ομίλου σημείωσε πως έχει ήδη κλείσει την απαιτούμενη χωρητικότητα σε LNG πως ήδη εισηγήθηκε στην εκτελεστική επιτροπή του Ομίλου για μείωση κατά 20% της ενεργειακής κατανάλωσης σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, τονίζοντας ότι η εξοικονόμηση ενέργειας είναι η τελική λύση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates