.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΑΝΩΔΥΝΟ ΣΦΑΞΙΜΟ ΤΗΣ ΚΟΤΑΣ : ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ, ΚΑΜΜΕΝΟ & ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ !!!

ΚΟΒΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ !!! ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΦΑΞΕΤΕ ΣΤΟ ΑΨΕ-ΣΒΗΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ !!!
Ο τρόπος για να σφάζουμε τις κότες χωρίς να πονάνε !!!




Πολλά τα μυστικά και οι τεχνικές να σφάζουμε τις κότες, για να μην πονάνε αλλά και να μη "στουμπιέται" - χαλάει το κρέας. 



Το μεγάλο μυστικό είναι να κοπεί γρήγορα ο λαιμός, να στραγγίξει γρήγορα το αίμα, και όλο αυτό το χρονικό διάστημα να μη χτυπιέται το πτηνό και να μείνει ακίνητο, διότι αν αρχίσει να κοτσαπηδάει την ώρα που ξεψυχάει, τότε το κρέας θα χαλάσει και θα έχει σημάδια, μώλωπες εφόσον το αίμα θα είναι χτυπημένο. 

Είναι το ίδιο αν μας πέσει μια τομάτα και αρχίσει να χτυπάει πάνω στο έδαφος. Δεν θα σαπίσει πιο γρήγορα ;;;
Αρκετοί που εκτρέφουν κότες, μόλις σφάζουν ένα κόκορα του κόβουν το λαιμό, και τον αφήνουν να τρέχει ακέφαλος. Για μερικούς ίσως είναι έθιμο για άλλους διασκέδαση για εμένα όμως και για τους περισσότερους που διαβάζουν εδώ σήμερα πιστεύω ότι είναι κάτι πολύ βάναυσο και βάρβαρο. Το πτηνό αν και χωρίς κεφάλι - εγκέφαλο δεν νιώθει πόνο, όμως το κρέας θα χτυπηθεί και θα γεμίσει μελανιές. Θυμάμαι μια χρονιά που μας έφεραν ένα κόκορα και ήταν κατάμαυρος λες και ήταν από άγριο ξυλοδαρμό. Φυσικά δεν σου κάνει όρεξη να το φας και το πρώτο που σου ρχεται στο μυαλό είναι τα τελευταία μαρτυρικά λεπτά που έζησε. Δεν είναι σωστό κατά τη γνώμη μου.

Σήμερα θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω τον πιο ανώδυνο τρόπο να σφάξετε μια κότα για νόστιμο ωραίο κρέας αλλά και να μη καταλάβει καθόλου πόνο. Ξέρω οτι οι περισσότεροι πονάτε τα πτηνά σας και ίσως πολλοί δεν τα καταφέρνετε καν με το σφάξιμο. Όμως είναι μια φυσιολογική διαδικασία, και όταν πρέπει να το κάνουμε πρέπει να γίνει σωστά.

Το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να τροχίσουμε ένα μεγάλο μαχαίρι. Εναλλακτικά μπορούμε να αγοράσουμε ένα έτοιμό από κάποιο μαγαζί. Στόχος μας είναι η λεπίδα να είναι τόσο κοφτερή που όταν βάλουμε το πτηνό κάτω ο λαιμός να κοπεί σε κλάσματα δευτερολέπτων. Πριονοτά μαχαίρια που δεν έχουν καλή λεπίδα, η μαχαίρια που κόβουμε τομάτες λαχανικά είναι εντελώς ακατάλληλα. Σκεφτείτε να σας κόβουν το λαιμό με ένα πριόνι τι μαρτύριο θα περνούσατε. Έτσι λοιπόν φροντίζουμε να προμηθευτούμε καλό κοφτερό μαχαίρι.

Τώρα όλα τα υπόλοιπα είναι πανεύκολα. Πάμε και πιάνουμε τις κότες ήρεμα, χωρις ταρζανιές και ακροβατικά σα να κυνηγάμε κανένα άγριο θηρίο. Θέλει τρόπο όχι κόπο. Μπορούμε να πάμε και το βράδυ που τα πτηνά κοιμούνται και να κάνουμε πολύ εύκολα τη δουλειά. Προσοχή μην τρομάξουμε τα πτηνά μεσα στη νύχτα, ήρεμες κινήσεις και όχι απότομα. Πιάνουμε τα πουλιά απο τα πόδια και τα σηκώνουμε ανάποδα. Ποτέ από τα φτερά για να μην πονέσουν.

Αφού πιάσουμε το πτηνό το βάζουμε κάτω στηρίζουμε με το ένα μας παπούτσι τα δύο πόδια δυνατά και με το άλλο τις δύο φτερούγες. Σηκώνουμε τα πούπουλα στο λαιμό - να φανεί το δέρμα - κόβουμε το λαιμό (στο σημείο λίγο κάτω απο κεφάλι) και φίγγουμε τα πόδια του με το πόδι μας για να μη φύγει. Είναι μια διαδικασία που βγαίνει τελείως αυθόρμητα της στιγμής. Πάντα το πτηνό πρέπει μένει ακίνητο και αυτό είναι που πρέπει να θυμόμαστε από τη σημερινή ανάρτηση.

Μια νέα μέθοδος που έρχεται να απαλλάξει απο την παραπάνω διαδικασία τους κοτοτρόφους είναι ο κόνος σφαγής πουλερικών. Και ξέρετε πως λειτουργεί; Βάζουμε μέσα το πτηνό και το ακινητοποιεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κόψουμε το λαιμό χωρίς κάποια δυσκολία. Δείτε και μια φωτογραφία...
ΠΗΓΗ
http://ellinikeskotes.blogspot.gr/2015/12/blog-post_14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates