.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ !!!

 



Ο χαμένος θησαυρός της Φλώρινας

Το είδαμε κι αυτό. Με απόφαση που έλαβε στις 15 Ιουλίου η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δόθηκε «Έγκριση επέμβασης, για ανεύρεση θησαυρού από τον κ. Μ.Χ. σε δημόσια δασικού εν γένει χαρακτήρα έκταση του άρθρου 3 του Ν. 998/1979 ως ισχύει, εμβαδού 17.251,86 τ.μ., στην περιοχή Κοινότητας Κέλλης, του Δήμου Αμυνταίου, της Π.Ε. Φλώρινας». 

Στα διαλαμβανόμενα περιλαμβάνονται απόφαση (στις 06-05-2022) του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για χορήγηση άδειας εκσκαφής για την ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού και συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και εποπτείας των ερευνών, με τους όρους που τίθενται σε αυτή, η Υπεύθυνη Δήλωση του ενδιαφερομένου Μ.Χ., Αρχιτέκτονα Μηχανικού, περί απαλλαγής από τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης της αιτούμενης επέμβασης, καθώς και η αίτησή του «για χορήγηση έγκρισης επέμβασης για την ανεύρεση δημοσίου θησαυρού σε δασική εν γένει έκταση, εμβαδού 17.251,86 τ.μ.».

Αφού λοιπόν όλοι συμφώνησαν, δόθηκε η άδεια. Έτσι, «η επέμβαση θα διενεργηθεί για δύο (2) ημέρες επί της παραπάνω αναλυτικά περιγραφόμενης ευρύτερης έκτασης εμβαδού 17.251,86 τ.μ. και συγκεκριμένα σε ένα (1) σημείο εντός αυτής, με μέγιστη επιφάνεια εκσκαφής σημείου τα 4,0 τ.μ., το οποίο θα υποδειχθεί και οριοθετηθεί από τον ενδιαφερόμενο την ημέρα της επέμβασης, ενώπιον των μελών της αρμόδιας επιτροπής». Τίθενται βέβαια καμιά 15αριά προϋποθέσεις, αλλά βρες, άνθρωπέ μου, τον θησαυρό, μπας και σωθούμε…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates