.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ "ΣΧΕΔΙΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ": ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΗΔΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ 20 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΣΩΘΕΙ" ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/funds-31562003.html


Τράπεζες: Στο σφυρί τιτλοποιημένα δάνεια 20 δισ. ευρώ για να σωθεί ο Ηρακλής


Στην άμεση πώληση τιτλοποιημένων δανείων σε τρίτους οδηγούνται οι διαχειριστές τους, καθώς το τρέχον περιβάλλον αβεβαιότητας και αστάθειας δημιουργεί σημαντικές δυσκολίες στην εκτέλεση των αρχικών σχεδιασμών για ανακτήσεις.

Κορυφαία πηγή από τον κλάδο επισημαίνει μιλώντας στον «ΟΤ» πως, «τίποτα δεν είναι το ίδιο σε σχέση με δύο χρόνια νωρίτερα, όταν δομήθηκαν οι συναλλαγές για την εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών».

Όπως εξηγεί, «από τη μία πλευρά λόγω της πανδημίας και της παύσης λειτουργίας των δικαστηρίων σταμάτησαν οι πλειστηριασμοί για μεγάλο χρονικό διάστημα και από την άλλη η ενεργειακή κρίση δυσχεραίνει τις κινήσεις για την είσπραξη των οφειλών».

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει, «πλέον απαιτούνται άμεσες κινήσεις για να επιτευχθούν οι στόχοι των ανακτήσεων από τα κόκκινα δάνεια που εντάχθηκαν στο σχήμα κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, με βάση τους κανόνες της συγκεκριμένης αγοράς, για να μην ενεργοποιηθούν οι εγγυήσεις του προγράμματος, θα πρέπει οι διαχειριστές την πρώτη διετία μετά από μία τιτλοποίηση να έχουν επιτύχει το 80% των ανακτήσεων που προβλέπει το business plan της»
.
Το Plan B

Σε διαφορετική περίπτωση, προσθέτει, υπάρχει άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης της τιτλοποίησης με χαμένους όλους.

Την εκάστοτε τράπεζα που διατηρεί τα ομόλογα πρώτης εξασφάλισης (senior), καθώς θα αναγκαστεί να εγγράψει προβλέψεις, τον επενδυτή της συναλλαγής που θα χάσει κουπόνια, τους διαχειριστές που θα πληρώσουν πέναλτι για την καθυστέρηση και φυσικά το δημόσιο που θα κινδυνεύσει να πληρώσει τη χασούρα μέσω των εγγυήσεων που έχει παράσχει.

Για τους λόγους αυτούς, οι servicers σχεδιάζουν την άμεση πώληση πακέτων τιτλοποιημένων κόκκινων δανείων σε τρίτους.

Με τον τρόπο αυτό, ευελπιστούν να πιάσουν το στόχο των ανακτήσεων των πρώτων δύο ετών με λίγες συναλλαγές, ώστε στη συνέχεια να δουλέψουν με άνεση χρόνου τα υπόλοιπα ανοίγματα για τη δημιουργία εσόδων, μέσω αναδιαρθρώσεων, ρυθμίσεων και μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης.

Τραπεζική πηγή εκτιμά ότι στο σφυρί θα βγουν κόκκινα δάνεια ύψους 20 δισ. ευρώ και πως τα έσοδα από την πώλησή τους θα μπορούσαν να φτάσουν τα 2,50 δισ. ευρώ.

Ο χάρτης των τιτλοποιήσεων

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, από το σύνολο των τιτλοποιήσεων, που έχουν ολοκληρωθεί έως σήμερα, συνολικού ποσού 49,5 δισ. ευρώ, το 37,7% έχει υπαχθεί στο πρόγραμμα “Ηρακλής”.

Tο σύνολο των εγγυήσεων που έχουν χορηγηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σε 18,6 δισ. ευρώ με ημερομηνία αναφοράς το τέλος του 2021.

Συνολικά οι διενεργηθείσες τιτλοποιήσεις περιλαμβάνουν σε ποσοστό 62,6% καταγγελμένα δάνεια (denounced) και 37,4% μη καταγγελμένα (non denounced).

Εξάλλου, το 44% των ανοιγμάτων ήταν σε καθεστώς ρύθμισης κατά την πώλησή τους. Όσον αφορά τη σύνθεση των τιτλοποιήσεων, κυριαρχούν τα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, με ποσοστά 41,8% και 45,3% αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates