.

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ: «ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ» !!!

 



«Κλείνουν καταστήματα και μας εκβιάζουν, μόνο απολύσεις ξέρουν να μοιράζουν»


Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς (Αμερικής 4) πραγματοποίησε το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, καταγγέλλοντας το μαζικό κλείσιμο των καταστημάτων της σε όλη την χώρα.

«Για τους τραπεζίτες κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες μίζερη ζωή», «Κλείνουν καταστήματα και μας εκβιάζουν, μόνο απολύσεις ξέρουν να μοιράζουν» και «Πάρτε πίσω τους εκβιασμούς», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν, ενώ το πανό του κλαδικού Συνδικάτου έγραφε: «Όχι στο κλείσιμο των καταστημάτων, όχι στους εκβιασμούς και στις απολύσεις». Παράλληλα, μέλη του Κλαδικού Συνδικάτου πέταξαν τρικάκια με σύνθημα «Όχι στο κλείσιμο των καταστημάτων, όχι στους εκβιασμούς και στις απολύσεις».

Το κλαδικό Συνδικάτο, σύμφωνα με τον 902.gr, κατήγγειλε την στάση της εργοδοσίας, που όχι μόνο δεν συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του κλαδικού σωματείου, αλλά τους «υποδέχτηκε» με κατεβασμένα ρολά και κλειστές πόρτες, καθώς και με παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο.

Όπως διαμηνύει το Κλαδικό Συνδικάτο, στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας θα απαντήσει με συνέχιση και κλιμάκωση τον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο των καταστημάτων, στους εκβιασμούς και τις απολύσεις σε βάρος των εργαζομένων της Τράπεζας.

Διακαής και διαχρονικός τους στόχος, αναφέρει το κλαδικό Σωματείο, «είναι να μειώσουν οι τράπεζες το λειτουργικό τους κόστος. Οι τραπεζοϋπάλληλοι έχουμε τεράστια πείρα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή τη μείωση την πληρώνουμε πάντα εμείς, με όποιο κόστος. Στο βωμό αυτής της μείωσης κόστους έγιναν απολύσεις, εθελούσιες και ευθέως πια, κλείσιμο καταστημάτων, αποσχίσεις».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates