.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΣΕ ΕΣΟΔΑ 4,7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Ο ΛΑΤΣΗΣ !!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Ή ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ(ΕΚΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ-FUNDS) "ΠΗΓΑΙΝΕ" ΤΟ "ΔΩΡΟ" ΤΗΣ 3ΕΤΟΥΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ;;;
Η Lamda θα διαθέσει 10.800 κατοικίες με τιμή(κατ΄ελάχιστον) ανά τετραγωνικό 3.500 - 4.000 ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια !!!
Απλά υπενθυμίζουμε για όσους τυχόν ξέχασαν ότι ο Λάτσης πήρε το Ελληνικό για 92€/τμ !!!



Ασύλληπτα για την ελληνική αγορά κατοικίας, που παρέμεινε σε σκληρή πίεση για μια 10ετία και τώρα αρχίζει να ανακάμπτει, είναι τα μεγέθη που προκύπτουν από το πρόγραμμα κατασκευής κατοικιών στο Ελληνικό, καθώς η αξία των κατοικιών που προγραμματίζει να διαθέσει η Lamda Development ενδέχεται να ανέλθει, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας, στο μυθικό ποσό των 4,7 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, από το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 650 εκατ. ευρώ προκύπτει ότι θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό 10.800 κατοικίες, με μέση επιφάνεια 110 τ.μ. Στις εν λόγω κατοικίες περιλαμβάνονται τα ακόλουθα ψηλά κτίρια ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης: α) πύργος/συγκρότημα κατοικιών και μεικτών χρήσεων πλησίον του Μητροπολιτικού Πάρκου και β) πύργος κατοικιών στη μαρίνα.

Με ένα σχετικά μετριοπαθή υπολογισμό, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες τιμές νεόδμητων κατοικιών στα νότια προάστια, η Lamda διατυπώνει την εκτίμηση ότι η μέση τιμή πώλησης θα είναι 3.500 – 4.000 ευρώ ανά τ.μ. Σημειωτέον ότι σε αυτό τον υπολογισμό δεν λαμβάνονται υπόψη οι υψηλότερες τιμές πώλησης που θα έχουν τα διαμερίσματα κοντά στην παραλία.

Με αυτά τα δεδομένα, το συνολικό έσοδο που θα αντλήσει η Lamda από τις πωλήσεις χιλιάδων κατοικιών προβλέπεται να διαμορφωθεί μεταξύ 4,16 και 4,75 δισ. ευρώ. Όπως εκτιμούν μεσίτες, ακόμη και αν λάβει κανείς υπόψη ότι αυτό το στοκ κατοικιών θα διατεθεί σε βάθος χρόνου, βέβαιο είναι ότι έρχονται ραγδαίες ανακατατάξεις όχι μόνο στην αγορά κατοικίας των νοτίων προαστίων, αλλά ευρύτερα στην Αττική, αφού εκτιμάται ότι θα μεταφερθεί ζήτηση κατοικιών και από άλλες περιοχές, δεδομένης της ελκυστικότητας απόκτησης ενός διαμερίσματος σε όχι απαγορευτική τιμή εντός του καλύτερου «φιλέτου» στο Λεκανοπέδιο.

Το πρόγραμμα πωλήσεων κατοικιών από την Lamda είναι εμπροσθοβαρές, καθώς η εταιρεία εκτιμά ότι περισσότερες πωλήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στην πρώτη πενταετία και θα τα έσοδα από αυτή την πηγή θα αποτελέσουν τον κύριο όγκο των αρχικών εσόδων.

Ειδικότερα, η συνολική αξία που θα δημιουργηθεί από τις επενδύσεις της πρώτης πενταετίας εκτιμάται ότι θα προέλθει κατά 43% από πωλήσεις κατοικιών, κατά 35% από την αποτίμηση των δύο εμπορικών κέντρων μετά την ολοκλήρωση και τη λειτουργία τους, κατά 10% από την προεξόφληση μελλοντικών εσόδων από την παραχώρηση χρήσης του ακινήτου στο οποίο θα λειτουργήσει το IRC και κατά 12% από τη λειτουργική εκμετάλλευση ή πώληση λοιπών ακινήτων.

Η συνολική αξία που θα δημιουργηθεί από τις επενδύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια αξιοποίησης του Ακινήτου, εκτιμάται ότι θα προέλθει κατά 58% από πωλήσεις κατοικιών. Κατά 8% η αξία θα προέλθει από την αποτίμηση των δύο εμπορικών κέντρων μετά την ολοκλήρωση και τη λειτουργία τους, κατά 6% από την αποτίμηση των ξενοδοχείων μετά την ολοκλήρωσή τους και κατά 28% από τη λειτουργική εκμετάλλευση ή πώληση λοιπών ακινήτων (περιλαμβανομένης και της προεξόφλησης μελλοντικών εσόδων του IRC).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Lamda, η ανάπτυξη του ακινήτου εξαρτάται από έσοδα που θα προέλθουν ως επί το πλείστον από τις κατοικίες. Δεδομένου του 25ετούς χρονικού ορίζοντα της ανάπτυξης του Ακινήτου, οι εκτιμήσεις της Διοίκησης ενδέχεται να τροποποιηθούν και να σημειωθούν σημαντικές ή και ακραίες αποκλίσεις μεταξύ των στόχων και της ζήτησης σε τιμές χαμηλότερες των επιθυμητών.

Ο εμπορικός κίνδυνος της ανάπτυξης του Ακινήτου είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, μεταξύ άλλων και των μελλοντικών επιπέδων τιμών ακινήτων στα νότια προάστια της Αθήνας. Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι «ενδέχεται στο μέλλον να παρουσιαστεί υπερπροσφορά κατοικιών στα νότια προάστια της Αθήνας, γεγονός που θα οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές πώλησης».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates