.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΟΙ ΚΛΙΝΕΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ !!!

ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΤΥΠΟΥ AIRBNB
Ο αριθμός κλινών των σπιτιών που προσφέρονται για τουριστική μίσθωση μέσω της Airbnb στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας έχει ξεπεράσει τον αριθμό ξενοδοχειακών κλινών, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ενωσης Ξενοδόχων Αθήνας - Αττικής και Αργοσαρωνικού.


Αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι κλίνες των ξενοδοχείων φτάνουν τις 26.000, κατανοεί τις διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, αν και υπήρξε σημαντική αύξηση των αεροπορικών αφίξεων στην Αθήνα τους θερινούς μήνες, η πληρότητα των ξενοδοχείων ήταν από μειωμένη έως οριακά αυξημένη.

Δέσμευση

Σημειώνεται ότι, ύστερα από απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Αρχών της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών, η Airbnb δεσμεύτηκε να τροποποιήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις, και να βελτιώσει την παρουσίαση των τιμών έως το τέλος του 2018.

Σύμφωνα με την έρευνα της GBR Consulting για τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, δυνατό σημείο της Αθήνας παραμένει το «μεγάλο αρχαιολογικό - πολιτιστικό ενδιαφέρον» της, με το 50% των ερωτηθέντων να μη γνωρίζει ότι η Αθήνα έχει παραλιακό μέτωπο.

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας και τα στοιχεία για την αναβάθμιση της ξενοδοχειακής αγοράς της Αθήνας, καθώς στα χρόνια της κρίσης έβαλαν «λουκέτο» ως επί το πλείστον καταλύματα 1 και 2 αστέρων, ενώ αυξήθηκαν σημαντικά τα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates