.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΣ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ;;; ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ !!!

ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
Σχέδιο για εξαγορά ακινήτων από καταπατητές του Δημοσίου.




Δικαίωμα εξαγοράς από τους καταπατητές των ακινήτων του δημοσίου τα οποία κατέχουν εδώ και δεκαετίες ιδιώτες σε όλην την Ελλάδα, σχεδιάζει να προσφέρει η κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτόν θέλει να αποκομίσει επιπλέον έσοδα για το κράτος, δίνοντας ταυτόχρονα τέλος στις πολύχρονες δικαστικές διαμάχες που κοστίζουν χρόνο και χρήμα στις Κτηματικές Υπηρεσίες του Δημοσίου.

Το υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας προχωρούν σε σύσταση ομάδας εργασίας, η οποία θα διατυπώσει προτάσεις σχετικά με τα κατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου.


Όπως αναφέρει η απόφαση που υπογράφει η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας κυρία Θεοπίστη Πέρκα, «έργο της ομάδας εργασίας είναι ο προσδιορισμός των όρων και των προϋποθέσεων της δυνατότητας εξαγοράς από τους αυθαίρετους καταπατητές των αυθαιρέτως κατεχομένων ακινήτων του Δημοσίου προκειμένου να εξασφαλιστεί η οριστική επίλυση του σχετικού προβλήματος και να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον».

Και μόνον από την διατύπωση αυτή γίνεται σαφές ότι πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι να εξαιρέσει ορισμένες κατηγορίες καταπατητών, με βάση ενδεχομένως τον χαρακτηρισμό, το είδος και την έκταση της δημόσιας έκτασης, τον χρόνο κατοχής του ακινήτου κλπ.

Στο παρελθόν είχαν εφαρμοστεί και άλλα αντίστοιχα προγράμματα, προκειμένου να θεραπεύσουν και υπαρκτές κοινωνικές ανάγκες, καθώς ολόκληρα χωριά έχουν κτιστεί εδώ και πάνω από έναν αιώνα σε δημόσιες εκτάσεις. Σκόνταφταν όμως στο ύψος της οικονομικής απαίτησης του δημοσίου ή άλλα κριτήρια, προκειμένου να παραιτηθεί των δικαιωμάτων του το δημόσιο επί των διακατεχόμενων εκτάσεων που εκχωρούσε.



ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates