.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΤΩΝ 280 ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ !!!



Η πλουσιότερη γυναίκα στην Αυστραλία, η Τζίνα Ράινχαρτ, αποκτά ακόμη περισσότερα βοοειδή για να ικανοποιήσει με premium μπριζόλες τους απαιτητικούς Κινέζους.

Η εταιρεία S. Kidman & Co., που ανήκει στη Hancock Prospecting της Ράινχαρτ, θα αυξήσει τα βοοειδή της κατά 25% μέσα σε επόμενα δύο με τρία χρόνια, φτάνοντας τα 200.000 ζώα. Η εταιρεία έχει εγκαταστάσεις που απλώνονται σε τέσσερις πολιτείες της Αυστραλίας, του τρίτου μεγαλύτερου εξαγωγέα βοδινού κρέατος στον κόσμο, και καταλαμβάνουν συνολική έκταση 80.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σχεδόν όση εκείνη της Αυστρίας!

«Η μεγάλες ευκαιρίες είναι στην Κίνα» δήλωσε ο Άντριου Ρομπ, πρώην υπουργός εμπορίου της Αυστραλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Kidman, που έκλεισε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ασιατική χώρα του 2015. «Η Αυστραλία είναι σε καλή θέση για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του premium άκρου της αγοράς των βοοειδών που εκτρέφονται με χορτονομή».


Κάποιες premium μπριζόλες φτάνουν τα 360 δολάρια Αυστραλίας (280 δολάρια ΗΠΑ) στην Κίνα και η Kidman θέλει να πουλήσει απευθείας σε ακριβά εστιατόρια, σύμφωνα με τον Ρομπ.

Οι αυστραλέζικες εξαγωγές βοδινού στην Κίνα προβλέπεται να αυξηθούν 17% στους 122.000 τόνους στο οικονομικό έτος που λήγει στις 30 Ιουνίου. Μέχρι το 2022-23 θα έχουν φτάσει τους 158.000 τόνους. Η εγχώρια παραγωγή βοδινού της Κίνας δεν αρκεί για να ικανοποιήσει τη ζήτηση, που έχει ανέβει πάνω από 30% την τελευταία δεκαετία και έχει ανεβάσει τις εισαγωγές σε επίπεδα ρεκόρ.

Η Ράινχαρτ εξαγόρασε την Kidman το 2016 έναντι 386,5 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας, σε συνεργασία με τη Shanghai CRED Real Estate, στην οποία ανήκει το ένα τρίτο της εταιρείας. Η Kidman ιδρύθηκε το 1899 από τον Σίντνεϊ Κίντμαν, το αποκαλούμενο Βασιλιά του Βοδινού της Αυστραλίας.


ΠΗΓΗ: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates