.

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ FAKE NEWS ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΤΑΖΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ & ΣΟΪΜΠΛΕ, ΓIANH ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ & ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Ο ΒΑΣΤΑΖΟΣ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑΝΗΣ
Έγραψε το "ΜΟΝΟ" με κεφαλαία, μήπως και δεν το καταλάβουμε !!! 


Με το μνημόνιο Γιάνη σώθηκαν ΠΡΩΤΑ οι ελληνικές τράπεζες και ΜΕΤΑ οι ξένες !!!

Η επιλεκτική σου αμνησία αγγίζει πλέον τα όρια της γελοιότητας, αφού και στην Ελλάδα η κρίση ήταν τραπεζική. Δεν ήταν δημοσιονομική. Την κατάντησαν δημοσιονομική οι χρεοκοπημένες ελληνικές τράπεζες. 
Σήμερα το ομολόγησε και ο Γερούν Γερά. 
Το 2008, 2 χρόνια πριν το 1ο μνημόνιο, εκείνο που σε βρήκε βαστάζο του ΓΑΠ, όταν οι ελληνικές τράπεζες πήραν το 1ο πακέτο διάσωσης των 28 Δις, το ελληνικό δημόσιο ήταν αξιόχρεο και δανείζονταν από τις αγορές με γερμανικά επιτόκια. 

Και ενώ εσύ ήσουν ακόμη βαστάζος του ΓΑΠ, τον Ιανουάριο του 2010, οι αγορές μας δάνειζαν - εν μέσω τιτανικού - 25 ακόμη ολόκληρα Δις, με επιτόκιο 6,50%, για να μην μπούμε σε μνημόνια και φέρουμε το ΔΝΤ στην Ευρώπη. 
Εσείς όμως προτιμήσατε να αντλήσετε μόνο τα 8 Δις και, έτσι, οδηγηθήκατε στο 1ο μνημονίο του 6% (επιτόκιο). Για να καλύψετε τις λήξεις των 15 Δις της άνοιξης του 2010.
Και με το 1ο μνημόνιο του ΓΑΠ, βολέψατε τις ελληνικές τράπεζες και τη διαπλοκή που σας έκανε κυβέρνηση. Αυτή που σήμερα παίζει μπάλα σε όλες τις δικογραφίες για τα θαλασσοδάνεια. Με πρώτα και καλύτερα εκείνα που μοιράζατε με την σέσουλα από το ΤΤ για την πράσινη ανάπτυξη.
Σε δεύτερο ΜΟΝΟ χρόνο οι ξένοι υποχρέωσαν τον ΓΑΠ, με τα χρήματα του 1ου μνημονίου, να ξεφορτώσει από τα ελληνικά ομόλογα των χαρτοφυλακίων τους τις ξένες τράπεζες.
Στο πρώτο λοιπόν ημίχρονο σώθηκαν οι ελληνικές τράπεζες και ΜΟΝΟ στο δεύτερο οι ξένες. 
Κατέθεσε μάλιστα τότε και σχετική ερώτηση στη βουλή ο σημερινός ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος.
Το γιατί όμως επιλέγεις να το ξενάς είναι αυτονόητο.
Γιατί επί των ημερών σου στο ΥΠΟΙΚ, τις τράπεζες και τον Στουρνάρα, όχι μονο δεν τους ακούμπησες, αλλά καθόσουν with pleasure στα 4 όταν στον ακούμπαγαν αυτοί, που επί των ημερών σου, κάλπικε ήρωα της δεκάρας, θαλασσοδάνειζαν με εκατοντάδες εκατομμύρια τον Κυριακού, τον Αλαφούζο, κλπ προοδευτικές δυνάμεις, για να υπονομεύουν την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχες. 
Που εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι, ΠΡΩΤΟΣ, την υπονόμευες εσύ. Ο βαστάζος του Στουρνάρα, του Σόιμπλε και των τραπεζών.  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates