.

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ LIBOR ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2021 !!!

ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΑΝΩΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ
Το διατραπεζικό επιτόκιο που υποστήριζε χρηματοοικονομικά προϊόντα άνω των 350 τρισ. δολαρίων αναμένεται να καταργηθεί ως τα τέλη του 2021, καθώς οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές και οι τράπεζες εξετάζουν την αντικατάστασή του από ένα πιο αξιόπιστο σύστημα !!!



Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης έχει συνδεθεί με σκάνδαλα και μάλιστα έφτασε να γίνει συνώνυμο της διαφθοράς όταν εντοπίστηκαν traders που χειραγωγούσαν το libor, με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα 9 δισ. δολ. και να μπουν στη φυλακή αρκετά τραπεζικά στελέχη.

Ο Andrew Bailey, επικεφαλής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Βρετανίας (FCA), ανέφερε σήμερα ότι ο δείκτης δεν είναι βιώσιμος λόγω της έλλειψης συναλλαγών που να παρέχουν δεδομένα..

«Δεν νομίζουμε ότι θα ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας σε δείκτες που βασίζονται σε στοιχεία συναλλαγής αν οι αγορές συνεχίσουν να βασίζονται στην τρέχουσα μορφή του Libor», είπε σε ομιλία του στο Λονδίνο, προσθέτοντας ότι το ισχύων Libor θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι το τέλος του 2021, οπότε και να θα τεθεί σε εφαρμογή μια ομαλή μετάβαση σε ένα άλλο σύστημα.



πηγη: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates