.

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΟΡΕΣ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ !!!

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΤΑ FUNDS
Ολλανδικό μπλόκο σε hedge funds !!!


Δέκα από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο αντιδρούν στους νέους κανονισμούς της Ολλανδίας, οι οποίοι θέτουν εμπόδια ή μπορεί και να μπλοκάρουν την επιθετική εξαγορά εγχώριων εταιρειών από ξένα συμφέροντα.

Δέκα εταιρείες με δεσπόζουσα θέση στον κλάδο διαχείρισης κεφαλαίων,συμπεριλαμβανομένων των Fidelity International, Old Mutual Global Investors και Allianz Global Investors, έστειλαν επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, με την οποία τον παροτρύνουν να εγκαταλείψει «ακραίες προτάσεις» που θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην ολλανδική αγορά. Προηγουμένως, οι απόπειρες εξαγοράς των ολλανδικών Akzo Nobel και Unilever από Αμερικανούς ανταγωνιστές έπεσαν στο κενό.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε πει τον Μάρτιο ότι η εξαγορά της Akzo Nobel, η οποία παράγει χρώματα και χημικά, δεν είναι προς το συμφέρον της Ολλανδίας. Άκαρπη ήταν, επίσης, η προσπάθεια εξαγοράς της Unilever από την αμερικανική Kraft Heinz, λόγω φόβων ότι θα οδηγούσε σε μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας.

Σε δημοσίευμα των Financial Times αναφέρεται ότι οι προτάσεις της ολλανδικής κυβέρνησης αναγκάζουν τις ξένες εταιρείες να πάρουν «άδεια ενός έτους», μετά την υποβολή πρότασης για επιθετική εξαγορά στην Ολλανδία. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου υπάρχει η δυνατότητα να μπλοκάρονται έκτακτες συνελεύσεις μετόχων που θα στοχεύουν στην απομάκρυνση στελεχών ή μελών του διοικητικού συμβουλίου.


πηγη: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates