.

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: 810.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΗΝ HYPO ALPE ADRIA BANK !!!

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΤΧΣ ΜΕ ΤΡΙΕΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 270.000 ΕΥΡΩ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;


Με «τιμονιέρη» τον Αυστριακό τεχνοκράτη Μάρτιν Τσούρντα, ο οποίος είχε οδηγήσει στα «βράχια» την τράπεζα Anadi (πρώην Hypo Alpe-Adria Bank) στην πατρίδα του, όπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία», λειτουργεί επισήμως πλέον το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ βρίσκεται σε πλήρη σύνθεση μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την οποία ο κ. Τσούρντα τοποθετείται στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου.

Η θητεία του θα είναι τριετής και θα διαρκέσει έως τις 18 Μαΐου 2020. Η ετήσια αμοιβή του θα ανέρχεται στα 270.000 ευρώ. Δηλαδή, σε βάθος τριετίας θα λάβει 810.000 ευρώ, ποσό που ο μέσος Ελληνας εργαζόμενος δεν θα πάρει ούτε σε 100 χρόνια!

Υπό την ηγεσία του Μάρτιν Τσούρντα (και παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς τού ΤΧΣ), η Anadi Bank κατέληξε να έχει χρηματιστηριακή αξία ενός ευρώ και κρατικοποιήθηκε από την αυστριακή κυβέρνηση για να αποτραπεί η κατάρρευσή της, επιβαρύνοντας τους Αυστριακούς φορολογουμένους!

Τώρα ο αρχιτέκτονας αυτής της... επιτυχίας δηλώνει εγγυητής της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με τον «αέρα» του εκλεκτού των δανειστών.

Ο Αυστριακός τεχνοκράτης ήταν ένας εκ των τριών υποψηφίων που είχε προτείνει η λεγόμενη «επιτροπή επιλογής», μετά την παραίτηση του προηγούμενου εκλεκτού Β. Κατσικιώτη, ο οποίος ουσιαστικά δεν ανέλαβε ποτέ τα καθήκοντά του.

Οι ετήσιες αποδοχές του κ. Τσούρντα είναι αυξημένες σε σχέση με εκείνες που θα λάμβανε ο κ. Κατσικιώτης (180.000-220.000 ευρώ), αν δεν είχε αποχωρήσει, όταν διαπίστωσε ότι η θητεία του θα ήταν ολιγόμηνη και θα έληγε τον Ιούνιο, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, ο Αυστριακός διορίστηκε εξαρχής για τρία χρόνια.

«Προσβλέπω στη συνεργασία με τα στελέχη του Ταμείου, καθώς και τους αρμόδιους ελληνικούς φορείς, προκειμένου το Ταμείο να συνεχίσει περαιτέρω να συνεισφέρει στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος» δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates