.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ FAST TRACK ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ
Χρεοκοπίες εξπρές φέρνει ο νέος πτωχευτικός κώδικας !!!



Ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο το οποίο θα επισπεύδει τις πτωχεύσεις μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και θα ανοίγει το δρόμο ναι μεν για «κούρεμα» και επιμήκυνση αποπληρωμής χρεών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά και για χιλιάδες χρεοκοπίες-εξπρές, ετοιμάζεται να προωθήσει εντός των επόμενων ημερών η κυβέρνηση, και συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για το καινούριο Πτωχευτικό Κώδικα ο οποίος θα εισηγηθεί fast track πτωχεύσεις και ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας όσον αφορά στα χρέη προς τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικούς φορείς και ιδιώτες πιστωτές.

Το σημαντικότερο όλων, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, είναι ότι με την «καινοτομία» της εκχώρησης ανακριτικών αρμοδιοτήτων στους λεγόμενους εισηγητές των πτωχεύσεων ανοίγει ένας κύκλος ερευνών για τις υπό χρεοκοπία επιχειρήσεις, ο οποίος θα κλείνει ενδεχομένως σε κάποιο εισαγγελικό γραφείο.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση μελετά την υιοθέτηση ενός νέου επαγγέλματος ώστε να προχωρήσει δυναμικά στην επιτάχυνση πτωχεύσεων. Ο λόγος για το επάγγελμα του «διαχειριστή πτωχεύσεων» το οποίο θα περιλαμβάνεται στο προσεχές νομοσχέδιο.

Ήδη μάλιστα οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας έχουν λάβει αντίγραφα του υπό συζήτηση νέου πλαισίου για να ενημερωθούν. Σε κάθε περίπτωση ο διαχειριστής πτωχεύσεων θα επιμελείται τις κηρύξεις πτωχεύσεων, τις προσκλήσεις των πιστωτών, τις διώξεις και όλα τα μέτρα που αναφέραμε πιο πάνω.


πηγη: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates