.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΗΠΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 38.000.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΗ DEUTSCHE BANK ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΟΥ ΑΣΗΜΙΟΥ !!!

ΝΕΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΝΩ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 14 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΕΝΥΠΟΘΗΚΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
Η Deutsche Bank συμφώνησε να καταβάλει 38 εκατ. δολάρια για τη διευθέτηση δικαστικής διαφοράς με τις ΗΠΑ με βάση την οποία η τράπεζα κατηγορείται ότι συνωμότησε με άλλες για τη χειραγώγηση των τιμών του ασημιού σε βάρος των επενδυτών, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν χθες !!!


Όπως αναφέρει το Reuters, o διακανονισμός, που αποκαλύφθηκε στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, εντάσσεται στο πλαίσιο μίας εκ των πολλών αγωγών στις οποίες επενδυτές κατηγορούν την τράπεζα για συνωμοσία προκειμένου να χειραγωγήσει τα επιτόκια και τις τιμές στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις αγορές εμπορευμάτων.

Ο διακανονισμός αναμενόταν από τον Απρίλιο, αν και οι όροι δεν είχαν ακόμη αποκαλυφθεί. Στα δικαστικά έγγραφα, οι δικηγόροι των επενδυτών αναφέρουν ότι η συμφωνία είναι πιθανό να "σπάσει τον πάγο" κάτι που θα εξυπηρετήσει ως καταλύτης για τις διευθετήσεις άλλων τραπεζών.

Στην προσφυγή τους οι επενδυτές ισχυρίζονται ότι η Deutsche Bank, η HSBC Holdings Plc και η Bank of Nova Scotia (ScotiaBank) χειραγώγησαν τις τιμές του ασημιού μέσω μίας μυστικής ημερήσιας συνεδρίασής τους, επονομαζόμενη "Silver Fix" και κατηγορούν την UBS AG ότι εκμεταλλεύθηκε αυτόν τον καθορισμό τιμής.

Η φερόμενη συνωμοσία που ξεκίνησε από το 1999, κατέστειλε τις τιμές σε περίπου 30 δισ. δολ. ασημιού και σχετιζόμενων χρηματοπιστωτικών μέσων που διαπραγματεύονται κάθε χρόνο, γεγονός που επέτρεψε στις τράπεζες να αποκομίσουν αποδόσεις οι οποίες άγγιζαν το 100% σε ετήσια βάση, ισχυρίζονται οι επενδυτές.


πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates