.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΑΚΟΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ESM ΣΟΥ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ;;;

Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος

ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ Ο ESΜ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Δεν είναι διακρατικό και δεν το χρωστάμε στους φορολογούμενους της ΕΕ το χρέος του ESM !!!
Για να μην τρώτε το παραμύθι πως η χώρα μας χρηματοδοτείται από χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων και πως αυτοί πληρώνουν την σωτηρία της Ελλάδος. 
Για όποιον θα σας πει πως οι Ευρωπαίοι εταίροι επιβαρύνονται για την σωτηρία της χώρας μας θα του δείξετε το εν λόγω έγγραφο όπου δείχνει την έκδοση ομολόγου από τον ESM ο οποίος θα αντλήσει κεφάλαια με χαμηλό επιτόκιο και θα δανείσει την χώρα μας. 
Ποιοι τα αγοράζουν; 
Μα οι συνήθεις ύποπτοι επενδυτικά funds !!!

ΚΛΑΟΥΣ ΡΕΓΚΛΙΝΚΓ - Πρόεδρος ESM
Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν ούτε σεντ για την Ελλάδα !!!
Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν έχουν δώσει ούτε ένα σεντ για τα προγράμματα βοήθειας της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Κύπρου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), τόνισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.


Ο ESM, είπε ο Ρέγκλινγκ μιλώντας σε συνέδριο στη Βουδαπέστη, δεν χρησιμοποιεί το κατατεθειμένο κεφάλαιό του, ύψους 80 δισ. ευρώ, για να δίνει δάνεια, αλλά ως εγγύηση για να δανείζεται από τις αγορές με πολύ ευνοϊκούς όρους.

Αυτό, πρόσθεσε, καθιστά τον ESM πολύ διαφορετικό από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο αναχρηματοδοτείται από τις κεντρικές τράπεζες. «Περνάμε το χαμηλό κόστος χρηματοδότησής μας στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, δημιουργώντας μεγάλες οικονομίες για αυτές. Ο ελληνικός προϋπολογισμός, για παράδειγμα, εξοικονόμησε 8 δισ. ευρώ από δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους μόνο για το 2014», τόνισε ο Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 4,4% του ΑΕΠ και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

«Εάν συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα θα μπορέσει έτσι να ανακτήσει τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της», είπε ο Ρέγκλινγκ.

Οι εκταμιεύσεις από τον ESM και το EFSF (που ήταν ο προσωρινός μηχανισμός χρηματοδότησης από το 2010 έως τη δημιουργία του ESM το 2012) για τα προγράμματα βοήθειας των πέντε χωρών ανέρχονται σε 254,5 δισ. ευρώ, δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, ενώ η συνολική ικανότητα δανεισμού τους φθάνει τα 700 δισ. ευρώ.

Οι δύο αυτοί χρηματοδοτικοί μηχανισμοί, σημείωσε, ήταν ιδιαίτερα σημαντικοί για τη διατήρηση της συνοχής της Ευρωζώνης. Οι τρεις από τις πέντε χώρες έχουν τελειώσει με τα προγράμματά τους και η Κύπρος θα βγει τον Μάρτιο, είπε ο Ρέγκλινγκ, τονίζοντας ότι και η Ελλάδα μπορεί να γίνει ιστορία επιτυχίας εάν εφαρμόσει πλήρως το πακέτο των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates