.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ : ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ
Ο κ. Στέφανος Κουλουμπής είναι Υπεύθυνος στο Γραφείο του Πειραιά και Υπεύθυνος Δικτύου Γραφείων του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, είναι μέλος της Διοικούσης Επιτροπής και Ιδρυτικό Μέλος του Κινήματος !!!




Με καταγωγή από την Σύρο και επαγγελματικά δραστηριοποιημένο στα Ναυτιλιακά, ζει στον Πειραιά από την δεκαετία του ’70. Για τον ίδιο, το παράρτημα του Κινήματος στην πόλη μας είναι απλά επιτακτική ανάγκη. Στηριζόμενος στο στοιχείο της εντοπιότητας που χαρακτηρίζει το μεγάλο Λιμάνι, εισηγήθηκε το άνοιγμα Γραφείου Εξυπηρέτησης & Διεκπεραίωσης Μελών στον Πειραιά, τον Αύγουστο του 2014. Σήμερα, το έργο που επιτελεί ο κ. Κουλουμπής και γενικότερα το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι χρηστικότατο, επίκαιρο και σημαντικότερο από ποτέ.

Τι είναι το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ;

Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι ένα αδέσμευτο Υπερκομματικό Κίνημα Πολιτών. Θα ήθελα πραγματικά να τονίσω το «Υπερκομματικό» διότι στην εποχή που ζούμε δε θα έπρεπε να υπάρχουν κομματικές αγκυλώσεις που να παρεμβαίνουν – είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά ένεκα ιδεολογίας – σε μια γενικευμένη δράση που συνιστά κοινωνικό ακτιβισμό. Εμπνευστήκαμε λοιπόν από το άρθρο 120 του Συντάγματος και αποφασίσαμε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Περάσαμε γρήγορα στην πράξη και ενωμένοι σε ένα μαζικό αγώνα, στοχεύσαμε σε μια δημιουργική αντιμετώπιση αλλά και ανατροπή του χρεοκοπημένου μοντέλου της μεταπολιτευτικής τραπεζοκρατίας. Είναι ένας αγώνας κόντρα στην κοινωνική αδικία και ιδιαίτερα στην ασυδοσία και αυθαιρεσία του Τραπεζικού Συστήματος. Σε αυτό το σημείο, επιτρέψτε μου να τονίσω τη σημασία της Επιστημονικής Ομάδας του Κινήματος που συνίσταται από εννέα (9) δικηγόρους με επικεφαλής τον κ. Λεωνίδα Στάμο και βέβαια τον Οικονομολόγο και Πρόεδρο του Κινήματος κ. Κυριάκο Τόμπρα που αναμφίβολα εκπροσωπούν την μηχανική ‘καρδιά’ που επιτρέπει να κυκλοφορεί εύρυθμα το ακτιβιστικό αίμα που δίνει ζωή στο Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ.
Αναφερθήκατε σε δράσεις και πράξεις. Μιλήστε μας για τις δράσεις που αναλαμβάνει το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ.
Στο παρελθόν και κατά καιρούς ιδρύονται διάφορα Κινήματα Πολιτών που εκφέρουν και ανταλλάσσουν γνώμη και θέσεις για κοινωνικά θέματα π.χ. Δημόσιο ή Τράπεζες. Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ότι την πρωτογενή σκέψη την μετουσιώσαμε σε πράξη. Αντιμετωπίζουμε τις Τράπεζες θεσμικά. Δεν καταφύγαμε δηλαδή σε στάσεις πληρωμών ή συλλαλητήρια ή απλές επιδόσεις επιστολών διαμαρτυρίας. Το κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ έχει ήδη καταθέσει στο Πρωτοδικείο Αθηνών πέντε (5) Ομαδικές Αγωγές κατά των συστημικών Τραπεζών που αριθμούν περί τους 9.000 ενάγοντες. Τι διεκδικούμε ; Κούρεμα 50 % σε στεγαστικά – επισκευαστικά δάνεια, 70% σε Καταναλωτικά – Επιχειρηματικά και 90% σε πιστωτικές κάρτες. Όταν οι Τράπεζες πουλούν σε ξένα FUNDS τα στεγαστικά δάνεια σε ποσοστό 15%-20% η πιο πάνω πρότασή μας στην ουσία είναι περισσότερο συμφέρουσα για τις Τράπεζες. Το κούρεμα αυτό των δανείων με αναχρηματοδότηση 15ετίας για την καταβολή του υπολοίπου της οφειλής θεωρούμε ότι θα δώσει ρευστότητα στις Τράπεζες αλλά και βαθειά ανάσα στους εξαιρετικά πιεσμένους οικονομικά -εξαιτίας των Τραπεζών- δανειολήπτες. Καθημερινά στα γραφεία μας στον Πειραιά ενημερώνουμε τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα για τις δράσεις του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ.
Μπορείτε να μας πείτε κάτι περισσότερο γι’ αυτό που αποκαλείτε ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ .. – έχουν γίνει και αλλού ;
Θα ξεκινήσω από το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας. ΝΑΙ έχουν γίνει και αλλού, και στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη όπως στην Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία και έχουν δικαιωθεί οι ενάγοντες και μάλιστα αντιμετωπίζοντας Τράπεζες εξαιρετικά μεγαλύτερου βεληνεκούς από τις εγχώριες Τράπεζες που πλέον αγοράζεις πλειάδα μετοχών τους σε κόστος μικρότερο από αυτό ενός φρέντο στις καφετέριες της Πλατείας Κοτζιά.… Εδώ στην Ελλάδα βιώνουμε δυστυχώς μία κατάσταση όπου μέσω της διάχυσης φόβου και απειλών απαξιώνεται κάθε δυναμική, καινοφανής, μαζική δράση, γιατί αυτή ταράζει τα νερά του βούρκου, τα θολώνει και έτσι αναδύονται οι άσχημες οσμές ενός σάπιου και βρώμικου συστήματος το οποίο και καταπολεμούμε. Το ‘ποιος’ θολώνει τα νερά το ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά…! Είναι οι συστημικοί εκπρόσωποι της Πολιτικής, των Τραπεζών και των ΜΜΕ συνοδεία των καλο-ευεργετηθέντων για τις υπηρεσίες τους πιστών ακολούθων τους !
Πάμε τώρα στο πρώτο σκέλος της ερώτησής σας. Η Ομαδική Αγωγή αποτελείται από δύο (2) ενότητες : η 1η αφορά την διεκδίκηση του κουρέματος των Δανείων (Στεγαστικά / Επισκευαστικά : 50% – Καταναλωτικά / Επιχειρηματικά : 70% κα Πιστωτικές κάρτες : 90%
Το κούρεμα των δανείων και των καρτών μας το διεκδικούμε στη βάση της παρανομίας, της καταχρηστικότητας και της ανηθικότητας των δανειακών μας συμβάσεων και της ανακεφαλαιοποίησης των εναγομένων τραπεζών με δημόσιο χρήμα, δηλ. με τα δικά μας χρήματα ως ‘φορολογούμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Τα επίδικα δάνεια και οι κάρτες, μας χορηγήθηκαν κατά παράβαση εκ μέρους των τραπεζών των διατάξεων της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ, ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ, καθώς επίσης και αντίθετα με τις πράξεις του Διοικητή της Τ.τ.Ε και της Ε.Κ.Τ., με αποτέλεσμα οι Τράπεζες να είναι κατά το νόμο «συνυπαίτιες» στην υπερχρέωσή μας και στην αδυναμία μας να τα εξυπηρετήσουμε. Τα Capital Controls είναι καταφανής απόδειξη της Κεφαλαιακής επάρκειας και πρόσφατα υπήρξε και απόφαση δικαστική σε ότι αφορά την συνεπαιτιότητα της Τράπεζας στον υπεύθυνο δανεισμό. Να προσθέσουμε ότι τα δάνεια αυτά εξυπηρετήθηκαν καθόλη τη μέχρι σήμερα διάρκειά τους εντελώς καταχρηστικά ως προς τις χρεώσεις και κεφαλαιοποιήσεις τόκων και εισφορών… (αυτό που θυμίζει μια φράση που μας λένε σχεδόν όλοι….’πληρώνω, πληρώνω και χρωστώ ακόμη περισσότερα..!).
Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί ‘καταναλωτή και υπεύθυνου δανεισμού’, έχουμε το δικαίωμα να απαλλαγούμε από το συνολικό κόστος χορήγησης των δανείων και των καρτών μας, δηλ. έχουμε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε τη συνολική διαγραφή των τόκων (κούρεμα τόκων 100%) και τον επαναπροσδιορισμό της οφειλής μας, διεκδικώντας να αναγνωριστούν ως καταβολές κεφαλαίου όλες οι μέχρι σήμερα πληρωμές μας για τόκους και εισφορές. Ταυτόχρονα λόγω της ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ των τραπεζών με ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ διεκδικούμε το κούρεμα του κεφαλαίου δανείων και καρτών ‘ισόποσα’ και ‘αναλογικά’, με συγκεκριμένο ανά Τράπεζα μαθηματικό μαθηματικό τύπο, με τα χρήματα που οι ίδιες έλαβαν από τα δημόσια ταμεία, δηλ. από εμάς τους ίδιους ως ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ για την ανακεφαλαιοποίησή τους! Τέλος διεκδικούμε να αναγνωριστεί ότι, εξαιτίας όλων των ανωτέρω, οι σημερινές μας οφειλές όπως υπολογίζονται από τις τράπεζες είναι ΑΝΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ κατά ΚΕΦΛΑΙΟ, ΤΟΚΟΥΣ και ΕΙΣΦΟΡΕΣ ενώ η εκκαθάρισή τους, λόγω της πολυπλοκότητας των μαθηματικών υπολογισμών που απαιτούνται, μπορεί να γίνει μόνο με ειδική λογιστική πραγματογνωμοσύνη ανά τράπεζα, δάνειο και δανειολήπτη. Προκειμένου όμως να συμβιβαστούμε και να παραιτηθούμε από την Ομαδική Αγωγή, ζητούμε την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς με κούρεμα όπως αρχικά αναφέραμε και με αναχρηματοδότηση του υπολοίπου της οφειλής μας για 15 χρόνια.
Δεν ζητάμε δηλαδή τίποτα περισσότερο από αυτό που οι Τράπεζες κάνουν ήδη μεταξύ τους και μάλιστα, στη δική μας περίπτωση, τους ζητάμε να κάνουν το ίδιο με μικρότερο κόστος, αφού δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής εξόδων και προμηθειών για την ολοκλήρωση της μεταξύ μας συμφωνίας και συναλλαγής.
Η 2η ενότητα αφορά την διεκδίκηση Συνολικής Αποζημίωσης ηθικής βλάβης 95.000 ευρώ ανά ενάγοντα. Και τούτο για την ζημιά που μας προκάλεσαν οι εναγόμενες τράπεζες ως φορολογούμενους επειδή με δική τους υπαιτιότητα παραβίασαν κατά τη λειτουργία τους την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί Κεφαλαιακής Επάρκειας και Ρευστότητας, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν και να καταστεί αναγκαστική η διάσωσή τους με δημόσιο χρήμα, με την ανακεφαλαιοποίηση και την ενίσχυση της ρευστότητάς τους με δημόσιους χρηματοδοτικούς πόρους επιβαρύνοντας έτσι το έλλειμμα και το Δημόσιο χρέος και παραβιάζοντας το Άρθρο 106 του Συντάγματος, αφού, κατά τα ανωτέρω, άσκησαν την ιδιωτική οικονομική τους δραστηριότητα προς βλάβη της Εθνικής μας οικονομίας, ήτοι προς βλάβη ημών των ίδιων των φορολογουμένων.
ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Πώς προστατεύεται από το ενδεχόμενο έκδοσης Διαταγής Πληρωμής ο δανειολήπτης μέσα από το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ;
Ο δανειολήπτης που συμμετέχει στην Ομαδική Αγωγή όταν του επιδοθεί Διαταγή Πληρωμής θα την ανακόψει. Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 221 και 222 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠολΔ), συμμετέχοντας στην Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ κατά των Τραπεζών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δίκης, χάσουμε – κερδίσουμε, προστατεύει ολόκληρη την περιουσία του από Διαταγές Πληρωμής και Πλειστηριασμούς, για τουλάχιστον 20 χρόνια !!! Η Κατάθεση της ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ δημιουργεί εκκρεμοδικία υπέρ των εναγόντων δανειοληπτών, σύμφωνα με τα άρθρα 221 και 222 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠολΔ).
Έτσι, όσο διαρκεί η εκκρεμοδικία (15 τουλάχιστον χρόνια) και μέχρι να τελεσιδικήσει η Ομαδική Αγωγή, δεν μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε δικαστήριο νέα δίκη για τα ίδια επίδικα δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ανάμεσα στους ίδιους ενάγοντες δανειολήπτες και τις ίδιες εναγόμενες τράπεζες.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η εκκρεμοδικία από την άσκηση της Ομαδικής Αγωγής, να καθιστά απαράδεκτη την εκδίκαση της αιτήσεως εκδόσεως διαταγής πληρωμής από την Τράπεζα, η δε τυχόν εκδοθείσα διαταγή πληρωμής, να ακυρώνεται κατόπιν ασκήσεως ανακοπής από τον ενάγοντα δανειολήπτη.
Έτσι, όσο διαρκεί η εκκρεμοδικία της Ομαδικής Αγωγής, οι εναγόμενες τράπεζες δεν μπορούν να προβούν σε πλειστηριασμούς επί της περιουσίας των εναγόντων δανειοληπτών, επειδή δεν μπορούν να εκδώσουν εναντίον τους διαταγές πληρωμής, που είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τον πλειστηριασμό ή, αν τυχόν τις εκδώσουν, αυτές ακυρώνονται από τους ενάγοντες δανειολήπτες με άσκηση ανακοπής.
Όμως, η διαταγή πληρωμής μπορεί να εκδοθεί μία μόνο φορά για κάθε απαίτηση.
Έτσι, αν οι εναγόμενες με την Ομαδική Αγωγή τράπεζες κάνουν το λάθος και εκδώσουν διαταγές πληρωμής κατά των εναγόντων δανειοληπτών, επειδή αυτές κατά τα ανωτέρω θα ακυρωθούν, οι τράπεζες θα έχουν απωλέσει οριστικά το δικαίωμα της εκτέλεσης, δηλαδή του πλειστηριασμού, με βάση τη διαδικασία της διαταγής πληρωμής και θα πρέπει, μετά την τελεσιδικία της Ομαδικής Αγωγής (10-15 χρόνια) να στραφούν κατά των εναγόντων δανειοληπτών με τακτική αγωγή, προκειμένου να διεκδικήσουν τις απαιτήσεις τους από δάνεια και κάρτες, δηλαδή άλλα 10-15 χρόνια, ήτοι σύνολο τουλάχιστον 20 χρόνια !!
Σας άκουσα να μιλάτε για το εξώδικο Επανακαθορισμού Οφειλής – Τι είναι αυτό ακριβώς ;
Μετά την ΕΚΚΡΕΜΟΔΙΚΙΑ, λόγω της ατομικής συμμετοχής μας στην Ομαδική Αγωγή, με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών οφειλών μας, αποκτούμε δεύτερο, τυπικό λόγο ανακοπής, στην εναντίον μας Διαταγή Πληρωμής.
Η Τράπεζα, προκειμένου να εκδώσει ΝΟΜΙΜΗ Διαταγή Πληρωμής, πρέπει να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι η απαίτησή της είναι ΟΡΙΣΜΕΝΗ (συγκεκριμένη / εκκαθαρισμένη) και ΒΕΒΑΙΗ (δέν υπάρχουν προϋποθέσεις / όροι). Η δε απόδειξη όλων των ανωτέρω, πρέπει να προκύπτει από τα έγγραφα που προσκομίζει η τράπεζα.
Δηλαδή, το βάρος της απόδειξης ανήκει στην τράπεζα και όχι στον δανειολήπτη !!!
Για τον λόγο αυτό ζητάμε με το ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΑΣ, να μας δώσει τα αντίγραφα των υπολογιστικών πράξεων κάθε χρέωσης, όπως αυτές είναι καταχωρημένες στην κίνηση του λογαριασμού μας, από τις οποίες πρέπει να αποδεικνύεται ότι αυτές έγιναν κατ’ εφαρμογή του μαθηματικού τύπου – φόρμουλας της ΚΥΑ Ζ1-699 (ΦΕΚ 917 Β’/23-6-10) περί ΣΕΠΕ, όπως αυτή αναλύεται στην από 05/09/2015 Γνωμοδότηση του Καθηγητή Οικονομετρίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κου ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΜΒΟΥΚΑ !!!
Κι αν δεν μας τα δώσει η Τράπεζα ;;;
Ζητάμε από την ΤΡΑΠΕΖΑ να επανακαθορίσει την απαίτησή της !!!
Κι αν αυτή δεν το κάνει ;;;
Τότε προφανώς, η απαίτησή της ΠΑΣΧΕΙ βεβαιότητας !!!
Και τι συνέπειες επιφέρει αυτό ;;;
ΑΚΥΡΩΣΙΑ της Διαταγής Πληρωμής !!!
Με το εξώδικο αυτό του Επανακαθορισμού των τραπεζικών οφειλών μας, βάζουμε τέλος :
1. Στην αυθαίρετη έκδοση αναπόδεικτων Διαταγών Πληρωμής
2. Στην αυθαίρετη δικανική κρίση αοριστίας του «περί μη βεβαίου & ανεκκαθαρίστου ισχυρισμού»
3. Στον αυθαίρετο τυχόν επανακαθορισμό των τραπεζικών οφειλών μας στα δικαστήρια από τους δικαστές.
Και με τα νέα μέτρα προστασίας των Δανειοληπτών τι γίνεται ; Δεν προστατεύεται ;
Δεν υπάρχει πλέον καθαρή & σαφής, ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της 1ης κατοικίας από τους Πλειστηριασμούς, αφού η σχετική νομοθετική διάταξη που έληξε την 31/12 2014 δεν ανανεώθηκε, με αποτέλεσμα, σήμερα, η προστασία αυτή να μπορεί να αναζητηθεί μόνο ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, μέσα από το σύνθετο πλέγμα των σωρευτικών προϋποθέσεων όλων μαζί των σχετικών νομοθετημάτων, που είναι τα εξής :
Ø Ο ΝΕΟΣ ΚΠολΔ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ)
Ø Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Ø Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ
Ø ΤΟ ΦΕΚ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ 2219/15-10-2015
Ø Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ
Ø ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν υπάρχει πλέον καμία προστασία της 1ης κατοικίας του επιχειρηματικού κόσμου και των εμπόρων, ούτε ακόμη και των πολύ μικρών επιτηδευματιών αφού, με το νέο Νόμο Κατσέλη, εξαιρούνται ρητά της υπαγωγής, όλοι οι οφειλέτες τραπεζών, δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων που διαθέτουν πτωχευτική ικανότητα, υπό την έννοια του άρθρου 2 του ν.3588/2007, δηλαδή όλοι οι έμποροι, καθώς και οι ενώσεις προσώπων με νομική προσωπικότητα που επιδιώκουν οικονομικό σκοπό.
Ας αφήσουμε τώρα την πολύπαθη τάξη των εμπόρων και μικρομεσαίων που κατά τα πολιτικά λεγόμενα αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας… και ας πάμε στους δυνητικούς υποψήφιους για την υπαγωγή τους στο νέο νόμο Κατσέλη. Για να προστατευθεί ο δανειολήπτης με το νέο Νόμο Κατσέλη, ακόμη και αν πληροί σωρευτικά όλες τις λοιπές προϋποθέσεις, πρέπει κατά το ΦΕΚ Στουρνάρα 2219/15-10-2015, να δηλώσει Συνεργάσιμος Δανειολήπτης και, αποδεχόμενος τον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών, να συναινέσει στην ρευστοποίηση όλης της υπόλοιπης περιουσίας του, πλην της 1ης (κύριας) κατοικίας του, να παραιτηθεί κάθε συνταγματικά κατοχυρωμένου δικονομικού δικαιώματός του κατά της τράπεζας, να αποδεχθεί το ύψος των οφειλών του κατά κεφάλαιο και τόκους, αναγκαζόμενος έτσι να αποδεχθεί όλες τις παράνομες και καταχρηστικές χρεώσεις των δανείων και των καρτών του, που πέφτουν καθημερινά στα δικαστήρια όλης της χώρας και, ακόμη, να νομιμοποιήσει ως συνεργάσιμος με τις τράπεζες, όλα τα νομικά ελαττώματα των δανειακών του συμβάσεων που, στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως αναγνωρίζεται πλέον με σωρεία δικαστικών αποφάσεων, έχουν τεράστια ζητήματα νομιμότητας, καταχρηστικότητας και αισχροκέρδειας.
Για να υπαχθεί όμως στο νέο Νόμο Κατσέλη ο δανειολήπτης, σε αντίθεση με τον προηγούμενο νόμο, δεν φτάνει να βρίσκεται μόνο σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων και των καρτών του αλλά, σύμφωνα με το γράμμα του νέου νόμου, πρέπει να βρίσκεται σε «ΓΕΝΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ» οποιασδήποτε εκ των υποχρεώσεών του σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, αφού ο νέος Νόμος Κατσέλη περιλαμβάνει, εκτός από τις οφειλές στις τράπεζες, και αυτές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι λοιπόν, ο δανειολήπτης που πληρώνει πχ τον ΕΝΦΙΑ ή τα τέλη κυκλοφορίας ή έχει έστω υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, δεν πληροί την προϋπόθεση της γενικής αδυναμίας εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών του, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να υπαχθεί στο νέο Νόμο Κατσέλη και, έτσι, να μην έχει καμία δυνατότητα προστασίας της 1ης κατοικίας του από τους πλειστηριασμούς.
Σίγουρα αυτό είναι ένα ωραίο τρίκ για να μειωθούν οι υποψήφιοι δανειολήπτες που προσβλέπουν στην υπαγωγή τους στο νέο νόμο Κατσέλη….
Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά και ζωτικής σημασίας για τη μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι ο κόσμος έχει δει πολλά τα τελευταία χρόνια. Απάτες, καιροσκόπους επομένως δικαιολογημένα αμφιβάλλει για το κάθε τι. Πόσο νόμιμοι είστε λοιπόν;
Έχετε απόλυτο δίκιο και χαίρομαι που έχουμε τη δυνατότητα να θίξουμε αυτό το ζήτημα. Ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης εμφανίζονται άτομα από το πουθενά και πατάνε πάνω στις ανάγκες, αλλά και στις ελπίδες του κόσμου. Το μότο μου είναι απλό. «Ψάξε – Μάθε – Σκέψου – Αποφάσισε». Εσύ και όχι οι άλλοι για εσένα.
Έχουμε αναρτήσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα τόσο στο επίσημο blog του Κινήματος «kinima-ypervasi.blogspot.gr» όσο και στο blog του Πειραιά «filoiypervasi-pireas.blogspot.gr». Αναφέρομαι στο Καταστατκό, στην Ιδρυτική Διακήρυξη, τα Νομομιποιητικά Έγγραφα (Εφορία & Ειρηνοδικείο), στην Διοικούσα Επιτροπή και στα Ιδρυτικά Μέλη. Είναι σημαντικό να είναι ο καθένας από εμάς σωστά ενημερωμένος, ώστε να μπορεί ο ίδιος να αποφασίσει τι είναι καλύτερο για εκείνον και την οικογένειά του.
Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής στην Ομαδική Αγωγή ;
Το κόστος είναι τα 20 ευρώ της ετήσιας συμμετοχής τους ως μέλος στο Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ και τα 50 ευρώ για την ενσωμάτωση των δανείων του στην Ομαδική Αγωγή του Κινήματος.
(Μ) Τι πρέπει να έχουν τα υποψήφια μέλη πέρα από το οικονομικό για να ενταχθούν στην Ομαδική Αγωγή ;
(Σ.Κ.) Είναι απαραίτητο να έχουν τις δανειακές συμβάσεις που έχουν συνάψει με τις τράπεζες. Πολλοί είτε τις έχουν χάσει είτε δεν τις είχαν πάρει ποτέ. Ας αιτηθούν στις Τράπεζες ένα απλό φωτοαντίγραφο της αρχικής σύμβασης που έκαναν. Παλαιότερα όταν τα οικονομικά ήταν καλά… δεν δίναμε σημασία σε ότι μας έστελναν οι τράπεζες.. Πλέον η ‘οικονομική κρίση’ μας ωρίμασε και μας έκανε πολύ πιο προσεκτικούς και μάλιστα υπερφορτισμένους από απορία και θυμό για τον τρόπο που οι τράπεζες επιδιώκουν την ‘χρεοκρατία’ μας προς αυτές μια κι αυτό είναι το € ‘αίμα’ που κυκλοφορεί στις φλέβες των τραπεζών.
Σχεδιάζετε κάποια ομιλία με μεγαλύτερο κοινό ;
Και βέβαια. Πέρσι κάναμε παρουσιάσεις για την Ομαδική Αγωγή τουλάχιστον 2 φορές τον μήνα στο θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟΣ στην Αθήνα. Παράλληλα κάναμε εξορμήσεις στην επαρχία που συνεχίζονται για να ενημερώσουμε τον κόσμο που ενδιαφέρεται να προστατευτεί. Το κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ έχει ήδη επτά (7) γραφεία πέρα από αυτό των Αθηνών και του Πειραιά και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στον Βόλο, στην Λάρισα, στην Καστοριά και στην Κομοτηνή και θα προχωρήσουμε και σε άλλα. Το γραφείο του Πειραιά δε, χειρίζεται όλες τις υποθέσεις των υποψηφίων δανειοληπτών της επαρχίας που δεν έχουν πρόσβαση στα ήδη υπάρχοντα γραφεία που προανέφερα.
Στον Πειραιά μας λοιπόν σχεδιάζουμε μια ομιλία που εύχομαι να είναι η απαρχή και για άλλες που θ’ ακολουθήσουν. Θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης λίαν συντόμως. Δεν θα παραλείψω δε να ευχαριστήσω και εσάς για την βοήθειά σας στην υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης.
Θεωρώ ότι μόνο ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε και να καταφέρουμε πολλά. Και δεν αναφέρομαι σε ξύλινες ιδεολογίες…. αλλά σε κάτι ζωτικής σημασίας που συνιστά βασικό παρανομαστή όλων : «το πως θα προστατεύσω την περιουσία μου και την αξιοπρέπειά μου».
ΥΠΕΡΒΑΣΗ 1
Στοιχεία επικοινωνίας Ομάδας ΥΠΕΡΒΑΣΗ:
Η επίσημη σελίδα στο FACEBOOK
https://www.facebook.com/filoiypervasipireas/?fref=nf
Τηλέφωνο: 210 411 72 11 (2 γραμμές):

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates