.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΩΡΑ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΟΣΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ, ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ
Ο ΥΠΟΙΚ υιοθέτησε τη ρητορική προηγούμενων κυβερνήσεων περί «μπαταχτσήδων» και ομολόγησε ότι "..... μπορεί να μην προστατεύουμε όσους πρέπει ....." !!!
 



ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Προανήγγειλε και νέους «επώδυνους συμβιβασμούς» για τα κόκκινα δάνεια - Σε πλήρη αντίθεση με τις δεσμεύσεις Σταθάκη ότι για στεγαστικά α' κατοικίας, καταναλωτικά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα υπάρξει μέγιστη προστασία - Και κόντρα του υπουργού με Παφίλη για τον... Μαρξ. Διαπραγμάτευση, που μπορεί να καταλήξει σε επώδυνους συμβιβασμούς για τους δανειολήπτες στεγαστικών πρώτης κατοικίας, καταναλωτικών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή.
Αναφερόμενος στη συζήτηση που θα ξεκινήσει με τους Θεσμούς για τη διαχείριση του δεύτερου πακέτου «κόκκινων δανείων» και απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ, είπε: «Μπορεί εμείς να μην προστατεύουμε όσους πρέπει. Θα διαπραγματευτούμε για στεγαστικά δάνεια, μικρομεσαίων και καταναλωτικά και πρέπει να μας πείτε ότι είστε πλάι μας για την προστασία των πιο ευάλωτων. Σε αυτή τη συζήτηση θα διαπραγματευτούμε και μπορεί να κάνουμε συμβιβασμούς, που δεν θα έχουν τον ταξικό διαχωρισμό που θα θέλαμε».

Να σημειωθεί ότι η φράση του κ. Τσακαλώτου δεν συμβαδίζει με τις δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, που υποστηρίζει ότι για τη συγκεκριμένη κατηγορία δανείων θα υπάρξει μέγιστη προστασία, με εξαιρέσεις συγκεκριμένων κατηγοριών δανειοληπτών.

Πάντως, ο κ. Τσακαλώτος υπερασπίστηκε την ανάγκη αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων με πώλησή τους σε distress funds, υιοθετώντας την επιχειρηματολογία των προηγούμενων κυβερνήσεων περί «μπαταχτσήδων».

«Εσείς δεν πιστεύετε ότι υπάρχουν κάποιοι που στρατηγικά δεν πληρώνουν;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, για να συνεχίσει: «Ολους θέλετε να τους προστατέψουμε; Πρέπει να μας πει το ΚΚΕ ότι κάποιοι δεν πρέπει να προστατευτούν. Να γίνει αυτή η συζήτηση με περισσότερο Μαρξ και όχι λιγότερο».

Από την πλευρά του Περισσού, ο κ. Θανάσης Παφίλης σχολίασε: «Ιδού η Ρόδος! Κάντε αποδεκτή την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για την προστασία της λαϊκής κατοικίας... Εσείς λέτε ότι θα στηρίξετε το κεφάλαιο για να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη και να βγούμε από την κρίση. Θα κρατικοποιήσετε μήπως τα μέσα παραγωγής; Μην μας λέτε ότι δεν έχουμε ταξική αναφορά. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Εσείς χαρίσατε εκατοντάδες εκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους».

«Ο όρος πετάμε την μπάλα στην εξέδρα είναι Μαρξιστικός; Νομίζω πως όχι. Πρέπει να προστατέψουμε όλα τα επιχειρηματικά δάνεια;» αντέδρασε ο υπουργός, με τον κ. Παφίλη να του απαντά αρνητικά.

«Ωραία, αυτό θα μας βοηθήσει, για να μην είναι ζόμπι οι τράπεζες» συνέχισε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ
http://www.protothema.gr/politics/article/536444/kai-neous-epodunous-sumvivasmous-gia-ta-kokkina-daneia-proanaggellei-o-tsakalotos/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates