.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΚΛΙΜΑΚΩΤΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ & ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΩΝ
Πώς θα φορολογηθούν τα ενοίκια και τι θα γίνει με τα ανείσπρακτα !!!



Μεγαλύτερους φόρους θα κληθούν να καταβάλουν από το νέο έτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν μισθώματα από κατοικίες ή επαγγελματικούς χώρους.

Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που βρίσκεται στην τελική του επεξεργασία, καθιερώνονται νέα κλιμάκια, συντελεστές και αφορολόγητο, καθώς μελετάται η καθιέρωση αφορολογήτου 3.000 ευρώ για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και η θέσπιση τριών νέων συντελεστών που θα αντιστοιχούν σε ανάλογα κλιμάκια.

Η φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια θα είναι αυτοτελής και προοδευτική και δεν θα προσμετράται στα άλλα εισοδήματα του ιδιοκτήτη ακινήτων (π.χ από μισθούς ή συντάξεις) όπως αρχικά σχεδιαζόταν. Ειδικότερα για εισοδήματα από 3.000 ευρώ έως τα 12.000 ευρώ ο συντελεστής φορολόγησης θα οριστεί στο 15%, για το τμήμα από 12.001-60.000 ευρώ στο 30%,και για το τμήμα άνω των 60.001 ευρώ στο 45%.
Αναφορικά με τα ανείσπρακτα ενοίκια ο ιδιοκτήτης ακινήτων δεν θα μπορεί πλέον να τα εκχωρεί στην εφορία. Ωστόσο αναζητείται τεχνικός τρόπος ώστε να μην φορολογείται για εισοδήματα από μισθώματα που δεν εισπράττει.

 ΠΗΓΗ
http://www.usay.gr/article/95250/pws_tha_forologithoyn_ta_enoikia_kai_ti_tha_ginei_me_ta_aneisprakta.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates