.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ !!! ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΗΠΑ !!!

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 
Νίκη στη μάχη με τους πιστωτές για την Αργεντινή !!!



Η χώρα της Λατινικής Αμερικής δικαιώθηκε έναντι των πιστωτών της στις ΗΠΑ, καθώς ένα ομοσπονδιακό εφετείο στο Μανχάταν αποφάσισε ότι δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση των χρημάτων της κεντρικής τράπεζας της χώρας, που τηρούνται στη Νέα Υόρκη, από τους κατόχους ομολόγων της που δεν έχουν αποπληρωθεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το εφετείο έκρινε ότι ο Τόμας Γκρίεζα, ο δικαστής του αμερικανικού δικαστηρίου, στο οποίο είχαν προσφύγει οι ομολογιούχοι, έσφαλε το 2013, όταν δεν δέχθηκε το αίτημα της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής να απορρίψει την αγωγή τους λόγω κρατικής ασυλίας. Το εφετείο διέταξε τον Γκρίεζα να απορρίψει την αγωγή των πιστωτών.
Να θυμίσουμε πως η Αργεντινή χρεοκόπησε το 2001. Οι κάτοχοι του 93% των ομολόγων της συμφώνησαν να ανταλλάξουν τα ομόλογά τους το 2005 και το 2010 με μεγάλο «κούρεμα». Ορισμένοι πιστωτές της δεν δέχθηκαν την ανταλλαγή των ομολόγων τους και αργότερα κέρδισαν αποφάσεις για την άμεση αποπληρωμή τους από την Αργεντινή, κάτι που η χώρα αρνήθηκε να κάνει.

ΠΗΓΗ
http://www.efsyn.gr/arthro/niki-sti-mahi-me-toys-pistotes-gia-tin-argentini

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates