.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

20 ΔΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ VW, 2 ΔΙΣ ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ SIEMENS !!!

ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ & ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ, ΕΝΩ ΜΕ 10 ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να πώς κλέβουν οι Γερμανοί όλον τον κόσμο !!!
Ανοίγει ο... «ασκός του Αιόλου» για την VW: Έρχονται πρόστιμα, διώξεις και αποζημιώσεις !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/02/blog-post_64.html





Μόνο στις ΗΠΑ το πρόστιμο μπορεί να ξεπεράσει και τα 20 δισ. δολάρια για τις ψεύτικες μετρήσεις ρύπων στα diesel- «Τα κάναμε θάλασσα» ομολογεί ο επικεφαλής της εταιρείας στην ΑμερικήΤον «ασκό του Αιόλου» έχει ανοίξει η παραδοχή της Volkswagen για την ψεύτικη μέτρηση ρύπων των diesel αυτοκινήτων της στις ΗΠΑ, όπου ξεκίνησε επίσημη έρευνα και ενδέχεται να ασκηθεί και ποινική δίωξη. Έρευνα για την εταιρεία ξεκινά και στη Γερμανία ενώ ήδη πελάτες της VW ζητούν αστρονομικές αποζημιώσεις.

Ο επικεφαλής της VW στις ΗΠΑ, Michael Horn, έσπευσε την Παρασκευή να ζητήσει συγγνώμη, παραδεχόμενος την απάτη, και δεσμεύτηκε να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών.

"Η εταιρεία μας δεν ήταν ειλικρινής με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΡΑ) και με όλους εσάς. Και για να το πω αλλιώς... τα κάναμε θάλασσα! Πρέπει να φτιάξουμε τα αυτοκίνητα ώστε αυτό να μην ξανασυμβεί. Αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν συνάδει με τις Αρχές μας" είπε χαρακτηριστικά.
"Δεσμευόμαστε να κάνουμε ότι πρέπει για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη σας. Θα πληρώσουμε ότι πρέπει να πληρώσουμε" είπε ο Horn.

Αντιμέτωπη με πρόστιμα άνω των 20 δισ. δολ. μόνο στις ΗΠΑ – Ξεκινά έρευνα και για ποινικές διώξεις στελεχών

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης αντιμετωπίζει δεκάδες δισεκατομμύρια προστίμων, πιθανότατα ακόμα και ποινή φυλάκισης για μερικά από τα ανώτατα στελέχη της, καθώς ήδη το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκινά έρευνα για ποινικές διώξεις.
"Αν αποδειχθεί η απάτη, οι ποινικές διώξεις είναι πιθανές για τα στελέχη της εταιρείας, τα οποία θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες συνωμοσίας, απάτης και συγκάλυψης" λένε δικηγόροι και αναλυτές.

Αυτό ανοίγει τον δρόμο για πιθανές διώξεις στελεχών ακόμα και στη Γερμανία. Η Κομισιόν δήλωσε από την πλευρά της ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπ' όψιν της τις κατηγορίες για την VW και βρίσκεται σε επαφή με τις Αμερικανικές Αρχές για το θέμα.

Το σκάνδαλο μπορεί να κοστίσει στην Volkswagen έως και 18 δισ. δολ. σε πρόστιμα από την EPA, περίπου 37.500 δολάρια για κάθε αυτοκίνητο.

"Βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πολυετή και πολυδάπανη νομική διαδικασία, κι αυτό μόνο στις ΗΠΑ" αναφέρουν οι αναλυτές, εκτιμώντας ότι η συνολική... λυπητερή για την Volkswagen μπορεί να ξεπεράσει τα 20 δισ. δολ., παραπάνω δηλαδή απ' όσα πλήρωσε BP Plc για τον διακανονισμό της πετρελαιοκηλίδας στην Deepwater Horizon.

Αλλά τα προβλήματα δεν τελειώνουν εδώ.

Στη Γερμανία η χρηματοοικονομική Αρχή Bafin εξετάζει ενδεχόμενες παραβάσεις της γερμανικής νομοθεσίας ενώ ήδη η VW αντιμετωπίζει μηνύσεις από επενδυτές και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στo newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates