.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

203.000.000 ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ UBS !!! ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΟΜΩΣ !!! ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ !!!

Ένοχη θα δηλώσει η UBS για το σκάνδαλο Libor της χειραγώγησης των διατραπεζικών επιτοκίων !!!



H UBS θα δηλώσει ένοχη για απάτη στην υπόθεση Libor, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία. Οι κατηγορίες, που διερευνόνται από τις αμερικανικές αρχές, αφορούν τη χειραγώγηση των επιτοκίων στο διατραπεζικό δανεισμό και τα νέα πρόστιμα θα ανέρχονται στα $203 εκατ., καθώς η ελβετική τράπεζα παραβίασε μία συμφωνία, βάσει της οποίας θα απέφευγε τη δίωξη.

Η UBS απολάμβανε αμνηστία υπό όρους, ως ανταμοιβή για τη συνεργασία της σε μία χωριστή έρευνα στις ΗΠΑ για χειραγώγηση συναλλαγματικών τιμών, αποφεύγοντας περισσότερα πρόστιμα. Ωστόσο, θα πρέπει τελικά να πληρώσει $342 εκατ. στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ και να λάβει μέτρα για επανόρθωση των βλαβών που προκλήθηκαν από τις παραβάσεις της στην αγορά συναλλάγματος.

Οι έρευνες στο θέμα των αγορών συναλλάγματος οδήγησαν το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ να ακυρώσει μια συμφωνία μη-δίωξης με την UBS η οποία ανήκε στα πλαίσια συμβιβασμού για τη χειραγώγηση του Libor. Η συμφωνία αυτή είχε συναφθεί υπό τον όρο ότι η τράπεζα δε θα διέπραττε άλλα εγκλήματα στις ΗΠΑ για τα επόμενα δύο χρόνια. Όμως η έρευνα για την αγορά συναλλάγματος προέκυψε λιγότερο από ένα χρόνο μετά.

Είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο δικαιοσύνης ανακάλεσε μια τέτοια συμφωνία με τον τραπεζικό κλάδο, κάτι που δείχνει την αποφασιστικότητά του για σκληρά μέτρα έναντι επαναλαμβανόμενων παραβάσεων. Η UBS δήλωσε ότι θα δηλώσει ένοχη σε μία από τις κατηγορίες για ηλεκτρονικό έγκλημα και να αποδεχτεί μία τριετή επιτήρηση στα πλαίσια συμβιβασμού για το σκάνδαλο Libor.

«Είναι απογοητευτικό ότι έπρεπε να δηλώσουν ένοχοι σε μια κατηγορία για το Libor», σχολίασε ο Christopher Wheeler, αναλυτής της Atlantic Equities LLP στο Λονδίνο. «Δυστυχώς η ζημιά στη φήμη τους έχει ήδη γίνει».

Πάντως, η UBS πάντως ανέφερε ότι δε θα χρειαστεί να βάλει στην άκρη επιπλέον ποσά για συμβιβασμούς και ότι δε θα υπάρξουν συνέπειες για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου. «Οι πράξεις ενός μικρού αριθμού εργαζομένων ήταν απαράδεκτες και θα πρέπει να προβούμε σε πειθαρχικές ενέργειες» δήλωσαν ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Sergio Ermotti και ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber σε κοινή τους δήλωση. «Έχουμε κάνει σημαντικές επενδύσεις για να ενδυναμώσουμε το ελεγκτικό μας πλαίσιο», συμπλήρωσαν.


ΠΗΓΗ
http://www.fmvoice.gr/index.php/2012-09-12-05-28-06/world-news/2012-09-12-05-28-55/item/110081-%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%B7-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-ubs-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-libor
SSL Certificates