.

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ GREXIT ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ MARIO DRAGHI !!!

Σας έχουμε πει και γράψει χιλιάδες πλέον φορές από το 2012, ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ !!!
Τον μύθο αυτό τον συντηρούν μόνον οι παπαγάλοι της κινδυνολογίας και οι άσχετοι με την Συνθήκη της ΕΕ και την τροποποίηση του άρθρου 50 αυτής κατά τη Σύνοδο της Λισσαβώνας το 2007 !!!

Η ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ, ΟΣΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΕΕ !!!

Το λένε τα ίδια τα κείμενα της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Ελλάδος !!!
Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ΠΟΤΕ η ΕΚΤ και η ΤτΕ δεν μίλησαν για έξοδο από το ευρώ !!!





Μ. Ντράγκι: Δεν πρόκειται να γίνει διάσπαση της Ευρωζώνης !!!
 "Γι' αυτό και δεν έχουν plan B" τόνισε !!!

Ντράγκι: Δεν πρόκειται να γίνει διάσπαση της Ευρωζώνης


Το ρίσκο να μην καταφέρει η ΕΚΤ να διατηρήσει την νομισματική σταθερότητα είναι τώρα μεγαλύτερο απ' ότι έξι μήνες πριν, υποστήριξε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα, Handelsblatt, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την Παρασκευή την πτώση του ευρώ στο $1,2035, σε νέο χαμηλόαπό τον Ιούνιο του 2010.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ερωτηθείς για τι θα πρότεινε στα ελληνικά κόμματα ενόψει των επικείμενων εκλογών και της ενδεχόμενης διακοπής των μεταρρυθμίσεων από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,το μόνο που απάντησε ήταν:

«Οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα καλούνται να αποφασίσουν τώρα για τη σύνθεση του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης».

Παράλληλα, ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει στις αρχές του 2015 εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, αλλά παρότρυνε τους Ευρωπαίους ηγέτες να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, να μειώσουν τα φορολογικά βάρη και να μειώσουν τη γραφειοκρατία για να στηρίξουν την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, την οποία χαρακτήρισε “εύθραυστη και άνιση”, όπως μεταδίδει το Reuters.

“Είμαστε σε τεχνικές προετοιμασίες για να προσαρμόσουμε το μέγεθος, την ταχύτητα και την σύνθεση των εργαλείων που θα χρησιμοποιήσουμε το 2015, εάν είναι απαραίτητο να δράσουμε για να αντιμετωπίσουμε μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλού πληθωρισμού. Σε αυτό υπάρχει ομοφωνία στο διοικητικό συμβούλιο” τόνισε και πρόσθεσε για άλλη μία φορά ότι η αγορά κρατικών ομολόγων είναι ανάμεσα στα εργαλεία που η ΕΚΤ μπορεί να χρησιμοποιήσει για να εκπληρώσει τη δέσμευσή της να προστατεύσει το ευρώ. Ωστόσο, τόνισε ότι ο άμεσος δανεισμός των κρατών από την ΕΚΤ, που στην ουσία απαγορεύεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες πρέπει να αποφευχθεί.

Επισήμανε επίσης πως «για να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη και να μειωθεί το χρέος, όλες οι χώρες της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, θα πρέπει να κάνουν περισσότερα», θεωρεί ο Μάριο Ντράγκι και ζητά από τους ευρωπαίους ηγέτες μια δημοσιονομική πολιτική με στόχο την ανάπτυξη: «Οι δαπάνες για επενδύσεις θα πρέπει να αυξηθούν. Και εννοώ την έρευνα, την εκπαίδευση και την ψηφιακή ατζέντα. Άλλες δαπάνες, αλλά και η φορολογία, πρέπει να μειωθούν».

Στο μεταξύ, δήλωσε ότι υπάρχει περιορισμένος κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό στο 0,05% ενώ ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη βρίσκεται στο 0,3%, πολύ πιο κάτω από τον στόχο 2% της ΕΚΤ.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διάσπασης της Ευρωζώνης ο Μάριο Ντράγκι διέψευσε κατηγορηματικά ένα τέτοιο σενάριο. “Μια διάσπαση της Ευρωζώνης; Αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Γι' αυτό και δεν υπάρχει σχέδιο Β” είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση εάν σκέφτεται να αντικαταστήσει τον Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο ως Πρόεδρος της Ιταλίας, ο Ντράγκι απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική κι ότι έτσι κι αλλιώς η θητεία του στην ΕΚΤ λήγει το 2019, ενώ ο τρέχων πρόεδρος της χώρας έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η παραίτησή του θα γίνει μέσα στο 2015.


Πηγή: Μ. Ντράγκι: Δεν πρόκειται να γίνει διάσπαση της Ευρωζώνης | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/80130/m-ntragki-den-prokeitai-na-ginei-diaspasi-tis-eyrozonis#ixzz3NlRoQ3LP



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates