.

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ : ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤHΣ ZEUS RECOVERY FUND ΚΑΙ OI ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

Μοναδική λύση για τους Δανειολήπτες, για την προστασία της περιουσίας και της αξιοπρέπειάς τους, είναι η συμμετοχή στην Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ κατά των Τραπεζών !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html




Το 2008 η αυστριακή τράπεζα BAWAG PSK μαζί με μια οφσόρ εταιρεία που έδρευε σε φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής σύστησαν στο Λουξεμβούργο τη Zeus Recovery Fund. 
Σκοπός της τελευταίας ήταν η απόκτηση κόκκινων, ανασφάλιστων, μη εξυπηρετούμενων δανείων από την Ελλάδα και να προσπαθήσουν να συλλέξουν αυτοί τα χρέη. 
Η Zeus Recovery Fund αγόρασε από ελληνικές τράπεζες, στην πλειονότητά τους από τη Eurobank και από την Alpha Bank, κόκκινα καταναλωτικά δάνεια ονομαστικής αξίας περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ, δίνοντας επί της ουσίας 32,3 εκατομμύρια, δηλαδή το 4,5% της αξίας τους. 
Από τα έγγραφα που διατέθηκαν στο ICIJ διαγράφεται ξεκάθαρα το σχέδιο για να πληρώνει ελάχιστους, αν όχι μηδενικούς, φόρους από τα έσοδα που είχε από τα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα η Zeus.
Τα έσοδά της από τους έλληνες οφειλέτες για το 2009 ανήλθαν στα 9,4 εκατομμύρια. 
Για αυτά τα χρήματα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για να ξεπληρώνονται τα δάνεια μέσω NIFA, βάσει της συμφωνίας με τις Αρχές του Λουξεμβούργου, δεν υπήρχε καμία απολύτως παρακράτηση φόρου, ενώ θα εξέπιπταν από τη φορολόγηση ως χρέος της εταιρείας. Αντίστοιχα, το 2010 τα έσοδα ξεπέρασαν τα 5,1 εκατομμύρια, ενώ το 2011 έπεσαν στα 2,3 εκατομμύρια, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως ήταν αναμενόμενο. 
Ετσι, μέσα σε τρία χρόνια από την εξαγορά των κόκκινων δανείων η Zeus είχε συλλέξει μέσα από αυτά το 50% των δαπανών για την απόκτησή τους, χωρίς να πληρώνει φόρους.
ΠΗΓΗ
http://www.koolnews.gr/oikonomia/517314-zeus-recovery-fund-i-austriaki-etaireia-pou-agorazei-ellinika-kokkina-daneia-en-agnoia-mas/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates