.

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ & ΤΡΑΠΕΖΕΣ : ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ !!!

Γκίκας Χαρδούβελης (ΥΠΟΙΚ) : 
Εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ Τραπεζών και Δανειοληπτών για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 


"Το πρόβλημα της ρευστότητας δεν είναι μόνο τι κάνει η ΕΚΤ σε σχέση με τις τράπεζες. Είναι και η ρευστότητα που μπορεί να έχουν οι ίδιοι οι πολίτες μας"
Εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών προτείνει για την περίπτωση των "κόκκινων δανείων" η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Δεν μιλάει τυχαία ο Γκ. Χαρδούβελης, αφού είναι ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ και γνωρίζει πολύ καλά ότι ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ, μετά τις μαζικές εναντίον τους Ομαδικές Αγωγές του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!
Γνωρίζει καλά ότι αν δεν ικανοποιήσουν τα καθόλα δίκαια αιτήματά μας, θα τιναχθεί το σύστημα στον αέρα, αφού με την συμμετοχή μας στην Ομαδική Αγωγή : 

-- ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΑΣ
-- ΑΝΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
-- ΑΝΑΣΤΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
-- ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ
-- ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ
-- ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΑΣ
-- ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ
-- ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ FUNDS
-- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΑΣ
-- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ 15 ΕΤΗ
-- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΗΘΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ 95.000 ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΟΣ
-- ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
-- ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΑΣ
-- ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ


ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ, 
ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΟΜΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ :
Κούρεμα Δανείων 
50% στα Στεγαστικά, 
70% στα Επιχειρηματικά και Καταναλωτικά και 
90% στις Πιστωτικές Κάρτες, 
με ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 
της εξυπηρέτησής τους για 15 Χρόνια !!!

ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΒΑΖΟΜΑΣΤΕ !!!
Αλλιώς, δεν πειράζει, ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!
Αν μέχρι τότε ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ οι σημερινές, πτωχευμένες και κρατικοδίαιτες Τράπεζες !!! 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΟΙΚ τόνισε πως "είμαστε μία χώρα που περίπου το 30%-35% των δανείων είναι σε καθυστέρηση. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Η κυβέρνηση σε αυτό δεν είναι αδρανής. Προχωράμε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Μάλιστα, στις συζητήσεις που κάναμε στο Παρίσι, εμείς ήμασταν οι επισπεύδοντες σε αυτό το σημείο. Θέλουμε γρήγορα να ξεπεράσουμε το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» για να απελευθερωθούν πόροι και δανειακά κεφάλαια προς τις υγιείς επιχειρήσεις. Και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός είναι ένας μηχανισμός που μπορεί να το πετύχει γρήγορα. Σε εθελοντική βάση είναι όλο αυτό".

"Το πρόβλημα της ρευστότητας είναι πολύ γενικότερο. Αναφέρθηκαν οι προσπάθειες της ΕΚΤ, που έκανε κάτι που εμείς ως Έλληνες το ζητούσαμε, τουλάχιστον προσωπικά πολλές φορές το είχα ζητήσει και γραπτώς. Το πρόβλημα στην ευρωζώνη δεν είναι τα επιτόκια ή η προσφορά ρευστότητας. Αυτή υπάρχει", επισήμανε ο κ. Χαρδούβελης.
"Αν δει κανείς την ευρωζώνη ως σύνολο, η ΕΚΤ δίνει άφθονη ρευστότητα. Το πρόβλημα υπάρχει σε ορισμένες περιοχές της ευρωζώνης που δεν πάει, όπως είναι η Ελλάδα. Και το ερώτημα είναι πώς μία Κεντρική Τράπεζα που έχει στην επίβλεψή της όλες τις χώρες, θα μπορέσει να ρίξει ρευστότητα εκεί που υπάρχει ανάγκη", σημείωσε και προσέθεσε:
"Αυτό σκέφτεται να λύσει η ΕΚΤ με ένα μηχανισμό, το λεγόμενο asset-backed securities, κάτι που είχα προτείνει, ως ακαδημαϊκός, πριν από δύο χρόνια και έχει δημοσιευτεί. Τώρα το σκέφτονται και ελπίζουμε ότι αυτή η αγορά θα δημιουργηθεί και στην Ελλάδα.
Αλλά το πρόβλημα της ρευστότητας δεν είναι μόνο τι κάνει η ΕΚΤ σε σχέση με τις τράπεζες, πόσα χρήματα διοχετεύει. Είναι πολύ πιο σύνθετο. Δεν είναι μόνο τα επιτόκια και η αρχική προσφορά χρήματος. Είναι και η ρευστότητα που μπορεί να έχουν οι ίδιοι οι πολίτες μας".

ΠΗΓΗ
http://bankingnews.gr/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1/item/159170-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BA-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%80%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates